Bollywood Bin Ladin'i ti'ye alıyor

Usame Bin Ladin ve komedi... El Kaide lideri Ladin taşlama tarzı bir komediyle Bollywood sinemasında.

Coşkulu dansları, şarkıları ve romantik senaryolarıyla ünlü Bollywood sineması, El Kaide lideri Usame Bin Ladin’le ilgili taşlama tarzı bir komediyle yeni bir alana adım atıyor.

“Tere bin Laden” (Sen Olmayınca Bin Ladin) isimli film Pakistan’da geçiyor ve Amerika’ya gidip meşhur olmak isteyen genç bir haberciyi konu ediniyor.

Pakistanlı oyuncu-şarkıcı Ali Zafar’ın oynadığı habercinin, Amerikan vizesi başvurusu 12 Eylül saldırılarından sonra reddediliyor.

Komedi, habercinin Bin Ladin’e benzeyen biriyle video çekmesi ve büyük bir Beyaz Saray soruşturmasının ortasına düşmesiyle devam ediyor.

Yönetmen Abhishek Sharma; “İnsanlar artık ticari filmler değil yeni tarzlar görmek istiyor” diyor. Başrol oyuncusu Zafar ise, verdiği röportajda “Bu bir kara mizah. Kimsenin ideolojisine saldırmıyor” dedi ve “Fikir beni heyecanlandırdı ve senaryo çok komikti” diye ekledi.

Bollywood endüstrisi, en kötü gişe hasılatlarından birinin etkisini atlatmaya çalışıyor ve sıradışı fikirler, alışılmış aşk hikayelerinden sıkılan yapımcıların ilgisini çekiyor.

Adolf Hitler üzerine de bir film planlanmış ama çıkan Yahudi grupların protestoları ve tarihçilerin kınamaları sonucunda başrol oyuncusu projeden çekilmişti.

Düşük bütçeli “Tere bin Ladin” filmi önümüzdeki ay beyazperdede olacak.