Bakan Kavaf: Denizli. sanayisinin yanında bir kültür şehridir

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli'nin sanayi ve üretim şehri olarak bilinmesine rağmen içinde barındırdığı antik şehirlerle önemli bir turizm v

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli'nin sanayi ve üretim şehri olarak bilinmesine rağmen içinde barındırdığı antik şehirlerle önemli bir turizm ve kültür şehri olduğunu söyledi. Bir dizi açılış ve etkinliğe katılmak için gelen Bakan Kavaf, Denizli Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Halk Dansları Festivali hakkında Vali Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Başkan Zeybekci, festivalin Belediye PAHOY Halk Dansları Topluluğu'nun yanısıra Endonezya, Romanya, KKTC, Polonya, Filistin, Ukrayna ve Yunanistan'dan halk oyunları ekiplerinin katılımıyla yapılacağını söyledi. Bakan Kavaf ise Denizli'nin birçok önemli uygarlıklara evsahipliği yaptığını, zengin bir tarihi geçmişe sahip olduğunu ifade ederek, "Denizli, dört önemli antik kenti bünyesinde barındırıyor. Her ne kadar sanayi ve üretim şehri olarak biliniyorsa da aslında bir turizm ve kültür şehridir.'' dedi.

Toplantıdan sonra Bakan Kavaf, Vali Erkmen ve Başkan Zeybekci'ye, Tavas yöresi kıyafetleri giydirildi.