Ardahan Belediye Başkanı Köksoy, Bir Yılını Değerlendirdi

Ardahan belediye Başkanı Faruk Köksoy, bur yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Köksoy, "Bizim dönemimizde belediye her yönüyle ayağa kalkmıştır" dedi.

Ardahan Belediye Başkanı Köksoy, Bir Yılını Değerlendirdi
Makamında düzenlediği basın toplantısıyla Ardahan Belediyesi'nin bir yılını değerlendiren Başkan Faruk Köksoy, Ardahan Belediyesi bugün iş yapan bir belediye konumuna geldiğini söyledi.
"Geçmişte çöp sistemi yokken, son bir yılda belirli noktalara konulan 140 adet çöp konteynırı ve toplanmasıyla birlikte çöp sorunu yüzde 90 oranında giderilmiştir" diyen Başkan Köksoy, "Şimdi ise çöpün ayrışma çalışmalarını başlattık. Halkımız için en büyük sorunlardan biri olan yollarda ise büyük mesafe kat ederek, kentte gerek kilit parke ve gerekse de asfalt olmak üzere toplam 9 kilometre yol, kaldırım ve yolların alt yapısını oluşturan giderler yaptık" diye konuştu.
Ardahan'ın 30 yıllık imar planının yapıldığını anlatan Köksoy, bu nedenle geçmişte bir yılda ortalama yapılan 30 inşaat sayısının son bir yıl içinde 200'e çıktığını kaydetti.
800 bin TL olan belediye bütçesinin 1 milyon 900 bin TL'ye çıkarıldığını ifade eden Köksoy, şöyle devam etti, "Belediye artık kurumsal olarak rayına oturdu. Örneğin özellikle temizlik konusunda vatandaşın kurallara uyması için ilk kez cezai işlemler uygulanmaya başlandı. Belediyenin internet sitesi hayata geçirildi. Ardahan'ı tanıtan bir belgesel yaptık. Belediye geçmiş döneme ait 1.5 milyon TL borç ödendi. Bu şekilde belediyemiz 100'e yakın iş yaptı. Bunlar tamamen halkımızın ihtiyacı ve talepleri doğrultusunda gerçekleşmiştir."
Vatandaşın sabırlı olmaları isteyen Köksoy, özellikle alt yapıdaki hizmetlerin önümüzdeki yıllarda katlanarak devam etmesi için gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.