Vali İbrahim Özçimen Seben Taşlı Yayla Göletinde İncelemelerde Bulundu

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Seben Taşlı Yayla Göleti'nde incelemelerde bulundu.

Vali İbrahim Özçimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, Seben Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi ve Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ile birlikte Abant Gölü'nün yedi katı büyüklüğündeki Seben Taşlı Yayla Göleti'nde incelemelerde bulundu. Vali Özçimen, gölette yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Özçimen, göletin yapımına 2004 yılında köy hizmetlerinin imkanlarıyla başlandığını belirterek, "Göletin şuandaki maksadı sulama, ileride başarırsak elektrik enerjisi de üretmeyi düşünüyoruz. Seben ovasında bulunan dereler yaz aylarında kuruyordu. Bundan sonra Seben Taşlı Yayla Göleti'nden yaz aylarında su bırakacağız ve kuruyan derelerden tekrar sular akacak. Şu anda 12 metre olarak planladığımız göl seviyesinin 8 metresine ulaşmış durumdayız. Yağışlar devam ediyor ve bereketli yağışlarla su seviyesi yükseliyor. Su seviyesinin 12 metreye gelmesiyle birlikte sulama çalışmasına başlanacak" dedi.
Güzelliklerin görülmek için olduğunu, kendilerinin bu güzelliklerin görülmesini sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Vali Özçimen, "Artık eskisi gibi turizm kurumu, turizm tesislerini kendi yapsın dönemi bitti. Özel işletmeler bunları yapacak. Bizde onlara yardımcı olmaya çalışacağız" diye konuştu.
Vali Özçimen ve beraberindeki heyet incelemelerin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Heyet daha sonra incelemeleri tamamlayıp ilçeden ayrıldı.