Rektör Dökmetaş'a Teşekkür Ziyareti

Cumhuriyet Üniversitesi Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 4 yıllık Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nun YÖK tarafından onaylanmasının ardından, ilçeden bir heyet Üniversite Rektörü Prof

Rektör Dökmetaş'a Teşekkür Ziyareti
Cumhuriyet Üniversitesi Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 4 yıllık Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nun YÖK tarafından onaylanmasının ardından, ilçeden bir heyet Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'a teşekkür ziyaretinde bulundu.
Ziyaret heyetinde İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Sedat Sel ve Cumhuriyet Üniversitesi Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Adnan Gürbüz yer aldı.
Ziyaret esnasında Rektör Dökmetaş, 4 yıllık Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nun ilçeye kazandırılmasındaki çalışmaları anlatarak, "Yapılan girişimler sonrasında, 29 Nisan 2010 tarihli Yüksek Öğretim Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararla, Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde 4 yıllık Suşehri Sağlık Yüksekokulu ve yine Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde Eczacılık Fakültesi ile birlikte, Atatürk Üniversitesi bünyesinde Su Ürünleri Fakültesi ve Maltepe Üniversitesi bünyesinde Yabancı Diller Yüksek Okulu kurulması ile ilgili karar alındığı belirtilmiş, bu kararda Milli Eğitim Bakanlığına gönderildiği söylenmiştir. YÖK kurulundan sadece İlçemizin 4 yıllık sağlık Yüksek Okulunun geçmesi bizleri sevindirmiş ve mutlu etmiştir"dedi.
İlçede açılacak olan 4 yıllık Sağlık Meslek Yüksek Okulu ile ilgili çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir ise okulun ilçeye verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "4 Yıllık Sağlık Meslek Yüksek Okulumuzun kadro ve diğer onay işlemlerinin bu yılın sonuna kadar tamamlanmasını bekliyoruz. Okulumuzun 2011-2012 Eğitim Öğretim Dönemi'ne yetiştirilmesi hedeflenmektedir"dedi.
Ziyaretle ilgili düşüncelerini açıklayan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise,"İlçeye böyle bir hizmetin kazandırılmasında emeği geçen başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, senato üyeleri, milletvekillerimize ve iş adamlarına teşekkür ederim" dedi. Sel ayrıca, bu yıl ilk defa yapılacak olan 'Şehr-i Su Festivali'ne Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve ekibini davet etti.