11 Yaşındaki Dilek'e Kaymakam Sahip Çıktı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde döküntülü cilt hastalığına yakalanan 11 yaşındaki Dilek Yıldızhan'ın tam teşekkülü bir hastanede tedavi olabilme hayali, Kaymakam Nesim Babahanoğlu sayesinde gerçekleşti

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde döküntülü cilt hastalığına yakalanan 11 yaşındaki Dilek Yıldızhan'ın tam teşekkülü bir hastanede tedavi olabilme hayali, Kaymakam Nesim Babahanoğlu sayesinde gerçekleşti.
Tepe Mahallesi'nde ikamet eden Cavit Torun İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Dilek Yıldızhan'a doktorlar tarafından halk arasında '5. hastalık' olarak bilinen döküntülü cilt hastalığı teşhisi konuldu. Maddi imkansızlıklar nedeniyle torunu Dilek'i tam teşekküllü bir hastaneye götüremeyen Ali Yıldızhan, Kaymakam Nesim Babahanoğlu'ndan yardım istedi. Kaymakam Babahanoğlu, Dilek'in bir an önce sağlığına kavuşması için aileye her türlü maddi desteği sağlayarak, tedavi için küçük Dilek'i Ankara Hacettepe
Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü'ne gönderdi. Burada 2 aylık tedavi sonucunda yapışık olan parmakları birbirinden ayrılan ve ellerini rahat bir şekilde oynatabilen Dilek, artık kalem tutarak yazı yazmaya başlayabileceği için hayalinin gerçekleştiğini belirterek, Kaymakam Babahanoğlu'na teşekkür etti.
Kaymakam Babahanoğlu, Dilek'in hastalığına çok üzüldüğünü belirterek, "2 aylık tedavi sonucunda Dilek'te büyük bir iyileşme görüldü. Parmak araları açıldı. Artık kalem tutarak yazı yazabilecek. Dilek'in tedavisi aynı hastanede belli aralıklarla devam edecek" dedi.