Trabzon'da Derin Deşarj Sistemi Yenileniyor

Trabzon Belediyesi sahil yolu çalışmalarının yapılması sırasında gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle tahrip olan ve yıllarca kullanılmayan derin deşarj sistemini rehabilite etmek için başlattığı çalışmalarda sona yaklaştı

Trabzon'da Derin Deşarj Sistemi Yenileniyor
Trabzon Belediyesi sahil yolu çalışmalarının yapılması sırasında gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle tahrip olan ve yıllarca kullanılmayan derin deşarj sistemini rehabilite etmek için başlattığı çalışmalarda sona yaklaştı.
Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Şahin ile birlikte derin deşarj sistemi çalışmalarının yapıldığı istasyonlarda incelemelerde bulundu. Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın sahili kötü kokundan arındırmak, atıl durumda olan derin deşarj sistemini yeniden devreye sokmak için hazırladıkları projenin yapımına başladıklarını belirterek, " Çevre ve Orman Bakanlığı'nın da destek verdiği Derin Deşarj Sistemi projesini devreye sokmak için çalışmalarımızı büyük bir hızla sürdürüyoruz. Müteahhit firma yıl sonuna kadar süresi olmasına rağmen çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu yılın Ağustos ayında derin deşarj sistemini devreye sokmayı planlıyoruz. Projenin yüzde 70'lik kısmı şu an itibariyle tamamlanmış durumdadır. Derin deşarj sisteminin hizmet vermeye başlamasıyla birlikte sahilimiz kirlilikten ve kötü kokudan arındırılmış olacaktır" dedi.
Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Şahin, Bakanlık olarak Trabzon'un çökmüş olan derin deşarj sistemini yeniden ayağa kaldırmak için hazırlanan projeye destek verdiklerini belirterek, " Trabzon'un sahilinin kötü kokudan arındırılması ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için her zaman maddi ve manevi destek verdik. İmkanlar bir araya getirildiği zaman çözülemeyecek iş yoktur. Bu anlamda çok güzel projeler hazırlayan Trabzon Belediyesi'ni tebrik ediyorum" diye konuştu.
Belediyenin, Çimenli, Değirmendere ve Pazarkapı mahallelerinde bulunan derin deşarj sistemlerini yeniden devreye sokmak için belediye tarafından hazırlanan ve ihale edilen projenin tamamlanmasıyla birlikte sahil kötü kokudan arındırılarak tertemiz bir hale gelecek. İhaleyi alan firma yıl sonuna kadar sözleşmesi olmasına rağmen yoğun bir şekilde çalışarak derin deşarj sistemini Ağustos ayında tamamlamayı planlıyor. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın da destek verdiği "Kanalizasyon Terfi İstasyonları ve Derin Deşarj Hatlarını Yenileme Projesi" kapsamında fiziksel kanalizasyon suları deniz yüzeyine değil kıyadan 950 metre açığa ve 50 metre derinliğe bırakılacak. 3.5 milyon TL'ye mal olacak derin deşarj sistemi projesi çalışmalarının yüzde 70 oranında tamamlandığı kaydedildi.