'Şifa sağlık turizminin de lideri olacak'

Özel Şifa Hastaneler Grubu, sağlık turizminde lider olmayı hedefliyor. Genel Koordinatör Doç. Dr. Mehmet Ateş, grubun son 10 yılda özellikle erişkin v

Özel Şifa Hastaneler Grubu, sağlık turizminde lider olmayı hedefliyor. Genel Koordinatör Doç. Dr. Mehmet Ateş, grubun son 10 yılda özellikle erişkin ve çocuk kardiyoloji, kalp cerrahisi, onkoloji ve tüp bebek alanlarında yapmış olduğu çalışmalar ve teknolojik yatırımlar sayesinde Türkiye'de hak ettiği yeri aldığını, dünyanın da en iyi klinikleriyle eşdeğer seviyelere geldiğini ifade etti.

Doç. Dr. Ateş, "İzmir'de iki, Erzurum'da bir tam teşekküllü hastaneleri bulunan Şifa Grup, pazarlama departmanının yapmış olduğu çalışmaların karşılığını almaya başlayarak yurt dışından da hasta kabul etmektedir. Yakın bir gelecekte, sağlık turizminin lideri olacaktır." dedi. Genel Koordinatör Ateş, Bornova Şifa Hastanesi Başhekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazım İntepe, İşletme Müdürü İbrahim Hacıbeyoğlu, Kurumsal Gelişim Koordinatörü Ercan Ayyıldız ve Uluslararası Hastane Departmanı Sorumlusu Ahmet Sezer'den oluşan Şifa Hastaneler Grubu Uluslararası Pazarlama Departmanı'nın Almanya'da Münih, Duisburg ve Frankfurt, Hollanda'da Rotterdam ve Amsterdam'da geniş çaplı bir tanıtım organizasyonu yaptığını, aynı zamanda Belçika'da düzenlenen bahar şenliğinin de ana sponsoru olduklarını kaydetti.

Doç. Dr. Mehmet Ateş, sağlık turizminin son yıllarda yükselen bir trend olduğunu, hızla çeşitlenmeye, büyümeye ve önemli bir alternatif turizm olma yolunda ilerlemeye başladığını söyledi. Bu doğrultuda gerekli araştırmaları yaptıklarını ve en doğru alanlarda faaliyet göstereceklerini belirterek, "Acele etmiyoruz, adım adım ilerleyeceğiz." dedi. Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının ülkeyi ziyaretlerinde, Şifa'nın dünya standartlarında sağlık hizmeti veren kurumlarından hizmet alabileceğini, bu sebeple pazarlama departmanının Avrupa Birliği sınırlarındaki sigorta şirketleriyle görüşmeler yaparak anlaşmaya vardığını ifade etti. Özellikle ileri teknolojiler gerektiren tedavilerde çok başarılı olduklarını söyleyen Ateş, Avrupa'da bekleme sürelerinin uzunluğu ve tedavi maliyetlerinin yüksekliğinin Türkiye'yi sağlık turizmi açısından cazip hale getirdiğini, bu sebeple çeşitli Avrupa ülkelerinde düzenlenen programlara katılarak tanıtım ve işbirliği faaliyetlerini yaptıklarını, birçok yerde soru cevap şeklinde halkla görüştüklerini, ayrıca bazı noktalarda çocuklara tedavi uyguladıklarını söyledi.