İstanbul'da şehit olan Uzman Çavuş Ekiz son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Halkalı'da üç askeri servisin geçişi sırasında meydana gelen patlamada hayatını kaybederek şehit olan Uzman Çavuş Uğur Ekiz, memleketi olan H

İstanbul Halkalı'da üç askeri servisin geçişi sırasında meydana gelen patlamada hayatını kaybederek şehit olan Uzman Çavuş Uğur Ekiz, memleketi olan Hatay'ın Erzin İlçesinde gözyaşları ve dualarla ebediyete uğurlandı.

İstanbul'un Halkalı semtinde iki otobüs ve 1 minibüsten oluşan askeri konvoya Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarından geçtiği sırada teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Uğur Ekiz için memleketi Erzin'de bir tören düzenlendi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve yaklaşık on bin kişinin katıldığı Şehit Ekiz'in cenaze törenine Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, 6.Kolordu komutanı Korgeneral Necat Bek, Ak Parti Hatay Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Öztürk, MHP Milletvekilleri İzzettin Yılmaz, S.Turan Çirkin, CHP Milletvekilleri Gökhan Durgun, Abdulaziz Yazar, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Erzin Kaymakamı İlhan Abay, Garnizon Komutanı Üsteğmen Cafer Güneş ve Belediye Başkanı Kasım Şimşek de katıldı.

Şehit Ekiz'in cenaze töreninde annesi Sevim Ekiz (70), oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Eşi Sevilay Ekiz ve çocukları Enes ile Rümeysa babalarının tabutuna sarılarak doyasıya fotoğrafını öptü.Oğlu Uğur Ekiz'le şehit olmadan bir gün önce telefonda konuştuklarını söyleyen gözü Anne Sevim Ekiz, yaptığı son telefon görüşmesini hıçkırıklar içerisinde anlattı. Oğluna 'Ben öleceğim oğlum' dediğini, bunun üzerine Uğur Ekiz'in son sözlerinin ise 'anne sen ölme bize daha çok lazımsın' şeklinde olduğunu ifade etti.

Tedavi gördüğü Adana Özel Seyhan Başkent Hastanesi'nde ameliyatı ertelenen baba Fikri Ekiz, oğlunun şahadet haberini hastanede doktor kontrolünde öğrendi. Ameliyat öncesi telefonla arayan oğlu Uğur Ekiz'in ''Baba ben geleyim mi?'' sorusuna, "Küçük bir ameliyat senin gelmene gerek yok oğlum'' diye yanıt verdiği öğrenilen baba Fikri Ekiz, düzenlenen törende metanetini korudu. Her şeye rağmen teröre karşı dik duracaklarını ifade eden Şehit Uğur Ekiz'in ağabeyi Tayfun Ekiz ise, "Karnı ciğeri beş para etmez insanların yüzünü güldürmemek için dik durmaya çalışıyoruz bundan sonrada dik duracağız. Beşkardeşiz gerekirse beşkardeşimiz de vatan için ölmeye hazırdır." diye konuştu.

Türk bayrakları ile donatılan ilçede kaldırılan Şehit Uzman Çavuş Uğur Ekiz'in cenazesi Mahmutlu Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi.