Açılımdan vazgeçmek evlatlarımıza ihanettir

'Milli birlik ve kardeşlik çalışmalarından geri adım atmayacağız' diyen Erdoğan, ekledi: Açılımdan vazgeçersek silah tüccarları ve gençlerin kanıyla beslenen vampirler kazanır



'Milli birlik ve kardeşlik çalışmalarından geri adım atmayacağız' diyen Erdoğan, ekledi: Açılımdan vazgeçersek silah tüccarları ve gençlerin kanıyla beslenen vampirler kazanır



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele kapsamında başlatılan 'Demokratik açılım' sürecinden vazgeçmeyeceklerini belirterek, muhalefete destek çağrısı yaptı. Erdoğan, 'Açılımdan vazgeçmek de karşısında durmak da bu ülkeye, bu ükenin evlatlarına ihanet olur' dedi. Gediktepe'de yaptığı incelemelere atıfta bulunan Erdoğan, 'Oradaki Mehmetçiğin gözlerinde Çanakkale'deki, Dumlupınar'daki kahramanların asaletini gördüm' diye konuştu.

 Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın gündeminde, son dönemde artan terör saldırıları vardı. TSK'ya sahip çıkan, muhalefet ile medyaya yüklenen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

MEDYA KİME HİZMET EDİYOR
- İrade ise irade, uyum ise uyum, cesaret ise cesaret, terörle mücadelede gereken her şey, hükümet tarafından samimiyetle ortaya konuyor. Kimse 'Güvenlik güçlerimiz şunu talep ettiler de hükümet vermedi' diyemez. Ne talep edildiyse A'dan Z'ye hepsini temin ettik, verdik.

-  Birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacımız olduğu dönemde kalkıp da evin içine girmek suretiyle, canı yanık annelerin tavırlarını her taraftan çekerek, bunları sürekli göstermek, oradaki ayılıp bayılmalarla ilgili görüntüleri yayınlamak kime hizmet eder Allah aşkına? Ülkeye mi terör örgütüne mi? Medya ne yazık ki bilerek veya bilmeyerek, terör örgütüne ciddi manada yandaşlık yapmaktadır, bu kadar ağır konuşuyorum.

TERÖRİSTBAŞI İÇİN SÖZ VERDİLER
- Terör örgütü Şemdinli'de vuruyor, istismarcılar Ankara'dan ses veriyor. Malum muhalefet partisi ne diyor? 'OHAL ilan edilsin.' Geç o işi geç. 1987'de OHAL ilan edildi, 30 Kasım 2002'de biz kaldırıncaya kadar devam etti. Bırakın teröre çare olmayı, OHAL terörü derinleştirdi, bölge halkını mağdur etti, terörün istismar zeminini güçlendirdi. OHAL istemek, terör diline teslim olmaktır. 

-  Terör örgütü lideri size altın tepsi üzerinde sunuldu, uluslararası konjonktür de uygundu. O zaman idam vardı, eee niçin sümen altı ettiniz? Çünkü birilerine söz verdiniz söz. O sözün gereğini yerine getirdiniz. Size terörist başını teslim edenler, o yazılı belgeyi aldılar ve siz o sözü çiğneyemediniz.

SAVAŞ BARONLARI KAZANIR 
- Açılımdan vazgeçme de açılımın karşısında durmak da, bu ülkeye bu ükenin evlatlarına, bu ülkenin gençlerine, bu ülkenin çocuklarına ihanet olur, biz bu ihanetin içinde olmayacağız.
-   Teröre, sabotajlara, provokasyonlara, tahriklere rağmen demokrasiden taviz vermeyeceğiz. Milli birlik ve kardeşlik çalışmalarından vazgeçmeyeceğiz, geri adım atmayacağız yolumuzdan dönmeyeceğiz. Açılımdan vazgeçersek, eğer açılımı kapatırsak, bilin ki terör kazanır, savaş baronları, silah tüccarları, gençlerin kanıyla beslenen vampirler kazanır. Buna izin vermeyiz. 
-   CHP, MHP, diğerlerine sesleniyorum. Hiçbir şey için geç değildir. Gelin bu sürece destek verin. 
-   Bu ükede AK Parti iktidarının erken seçim gibi bir lüksü yoktur. Acze düşen bir iktidar da yoktur. ANKARA


Adamına göre hukuk uygulandı
Erdoğan, 'Ergenekon' sanığı Mehmet Haberal'ı tahliye etmediği için 9 hakime ceza veren Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'ne yönelik tepkisini sürdürdü: 

- Bu karar ideolojiktir. Hakimleri yıldırmaya, sindirmeye yönelik hukuk skandalıdır. Hukuk herkese şüphesiz eşit uygulanmalıdır. Ama maalesef 9 hakime yönelik tazminat davasıyla adeta adamına göre hukuk uygulanmış, hukuk çiğnenmiştir.

- Anayasada yaptığımız değişikliğin ne kadar isabetli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bizim herkesle kavgalı olduğumuzu iddia edenlere sesleniyorum: Mahkum ve tutuklu olanlar için de bu karar emsal teşkil ediyor. Herhalde, onlar da bundan sonra davalar açarlar. 'Yükümüz çok fazla' diyorlardı, hayırlı olsun yeni yükleri.

İthalatla güvenlik olmaz
Başbakan Erdoğan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda yaptığı konuşmada ise, şunları söyledi: 'Daha önceleri ihtiyaç duyulan, savunma araç, gereç ve mühimmatları, ithalat yoluyla satanın verdiğiyle yetinilerek sağlanılıyordu. Bunlar ülkemizde üretilse bile, teknolojinin transfer edildiği, kaynağın izin verdiği kadar bilgi ve teknoloji sahibi olabiliyordunuz. Tabii başkasının silahıyla gözü, kulağı, bilgi ve teknolojisiyle ne kadar güvenlik sağlanabileceğini takdirinize bırakıyorum. TSK'nın Türk bilim insanlarına güveni tamdır.'


Akşam