Turhan Belediye Başkanı Gözen, güreşçilere kıspet hediye etti

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhal Yeni Belediyespor Güreş Kulübü güreşçilerine pırpıt adı verilen kıspetler hediye etti.

Turhal Mehmet Uzun

  Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen , Turhal Yeni Belediyespor Güreş Kulübü güreşçilerine pırpıt adı verilen kıspetler hediye etti .

Turhal Mehmet Uzun Kapalı Spor Salonu ' nda çalışmalarını sürdüren Turhal Yenibelediyespor Güreş Kulübü güreşçilerinin yaptığı idmanı ziyaret eden Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen , güreşçilere kıspet hediye etti .

Güreşin ve Turhallı güreşçilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Başkan Gözen , " Güreş sporuna gönül veren evlatlarımız uzun zamandan beri çalışmalarına devam ediyorlar . Bölgemiz tabiri caize güreşin yatağı , Turhal ve Tokat bölgesi tarih boyunca birçok başarılı ve şampiyon güreşçiyi yetiştirmiştir . Bunun yanı sıra yine bazı güreşçilerimiz güreşe bu salonlarda başladıktan sonra diğer kulüplere gidiyorlar . Gönül istedi ki bu güreşçilerimiz başka kulüplere giderlerken az da olsa güreşe başladıkları , yetiştikleri ve kendilerine emek veren kulüplerine gelir sağlayarak gitsinler . Ama buna rağmen biz giden arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz . Çünkü Turhal Yeni Belediyespor ' da yetişmişler ve çeşitli kulüplerde spor hayatlarına devam etmek suretiyle bizleri başarıyla temsil ediyorlar . Bu yaz çeşitli etkinlikler ve güreşler olacak . Orada Turhal Yeni Belediyespor güreşçisi dediği zaman bu evlatlarımızın güreş alanına kot pantolon veya buna benzer şetlerle çıkmasını uygun bulmadık , gönlümüz de razı olamazdı . Sporcularımıza pırpıt denilen , yani amatör ve küçük güreşçilerin giydiği bir tür kısbet vermek suretiyle hem yaptıkları spora yakışır bir şekilde güreş meydanına çıkmalarını , hemde kulübümüzü ve Turhal ' ı en iyi şekilde temsil etmelerini sağlamak istedik . " dedi .

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ' in kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Turhal Yeni Belediyespor güreşçileri de kendisine , çok çalışacaklarına ve düzenlenen güreşlerden başarılı sonuçlarla geleceklerine söz verdiler . Başkan Gözen ve güreşçiler son olarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler .