Ortadoğu Dörtlüsü'nü sevindiren karar

ABD, BM, AB ve Rusya'dan oluşan Orta Doğu Dörtlüsü, İsrail'in Gazze'deki ablukayı yumuşatma kararını memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Gazze'de şu anki insani durum kabul edilemez ve sürdürülemez" dedi.

  BM Sö ; zcü ; lü ; ğü ; nden verilen bilgiye gö ; re , Orta Doğu Dö ; rtlü ; sü ; nü ; n bugü ; n yaptığı aç ; ıklamada , ' Filistin sorununa İsrail ' in gü ; venlik endişelerini giderecek şekilde bir ç ; ö ; zü ; m bulunması , Gazze ' ye yö ; nelik silah kaç ; akç ; ılığının sona ermesi , Filistinlilerin kendi aralarında birlik sağlamaları ve BM Gü ; venlik Konseyi ' nin 1860 sayılı kararı uyarınca Gazze ' ye kısıtlamaya uğramadan insani yardımın , ticari malların ve insanların serbestç ; e girebilmesi gerektiği ' vurgulandı .

İsrail ' in ismini direk vermeden bu ü ; lkenin Gazze ' ye uyguladığı politikada temelden değişiklik yapması gerektiğini kaydeden Dö ; rtlü ; , bu kapsamda İsrail hü ; kü ; metinin ablukayı yumuşatmaya yö ; nelik yeni politikasını memnun edici bir gelişme olarak değerlendirdi , ancak bunun detaylarının ve uygulama koşullarının ö ; nemli olduğunu belirtti .

Orta Doğu Dö ; rtlü ; sü ; nü ; n aç ; ıklamasında , İsrail ile Filistin arasındaki dolaylı gö ; rü ; şmelere destek verilirken , bu gö ; rü ; şmelerin ö ; n koşulsuz iki taraf arasında direk gö ; rü ; şmelere yol aç ; ması gerektiği vurgulandı ve bu kapsamda iki devletli ç ; ö ; zü ; mü ; n ö ; neminin altı ç ; izildi .

Bu arada , New York ' ta bulunan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ' ın birazdan Genel Sekreter Ban Ki-mun ile biraraya gelmesi bekleniyor .

Kaynak : AA