Küçükkuyu'da Turizm Tartışıldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde düzenlediği toplantıda belde turizminin sorunları ve çözüm yolları konuşuldu.

Küçükkuyu'da Turizm Tartışıldı
  Küçükkuyu Belediyesi Zeytin Kültür Merkezi ' nde gerçekleştirilen pansiyon , otel , kamp gibi işletme sahiplerinin katıldığı toplantıda ilk konuşmayı Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan yaptı . Tezcan , Küçükkuyu ' nun farklı özelliklerinin olduğunu belirterek , " Ama bu özelliklerden birkaç tanesini daha da ön plana çıkarmalıyız . Burayı bir cazibe şehri yapmak için birlikte hareket etmeliyiz . Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak size destek vereceğiz " dedi . Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürü Şinasi Haznedar ise Çanakkale ' nin bir turizm cennetiil olduğunu belirterek , " Dünya cenneti olan Çanakkale ' nin bir farkındalık oluşturması lazım . Böyle kıyılar İtalyan ' ların olsa milyonlarca turist gelirdi . Bir farkındalık , imaj sorunumuz var . Bunun üstüne gitmeliyiz . Yurtiçi ve dışı fuarlara katılarak buralara ziyaretçi çekebilir , kendi geleneğimizi , özelliklerimizi yansıtabiliriz . Türkiye ' de turizmin bugünlere gelmesinin devletten çok sektörlerin payı olduğunu düşünüyorum . Çanakkale ' yi dünyaya duyurmak toplumsal duyarlılık ve bireysel duruşla mümkün olur " dedi .
Son olarak söz alan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ise beldenin restoranlar bakımından Cunda Adası ' na eş değerde olmasını istediğini belirterek , " Örgüt olarak daha başarılı olacağımıza inanıyorum . Siz kazanırsanız Küçükkuyu insanı kazanır " dedi . Toplantı dinleyicilerin konuşmacılara birçok soru yöneltmesiyle son buldu .
Toplantıya Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan , Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürü Şinasi Haznedar , Çanakkale Ticaret Sanayi Odası Genel Sekreteri Abdülrahim Temiz , Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi-Turizm Meslek Komitesi Üyesi Mehmet Öngen ile pansiyon , otel , kamp gibi işletme sahipleri katıldı .