Başbakan Erdoğan, G-20 Zirvesi için Kanada'ya gidecek

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere 25 Haziran Cuma günü Kanada'ya gidecek.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere 25 Haziran Cuma günü Kanada'ya gidecek.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan, 26-27 Haziran 2010 tarihlerinde Toronto'da yapılacak G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere cuma günü Kanada'ya hareket edecek.

Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eşlik edecek.

G-20 Toronto Liderler Zirvesi, Eylül 2009'da ABD'nin Pitsburg şehrinde yapılan zirvede alınan kararların sonuçları ile son gelişmelerin tartışılacağı dördüncü G-20 Zirvesi olacak. G-20 üyelerinin devlet ve hükümet başkanları düzeyinde katılacakları zirvede, küresel ekonominin durumu, gelecek dönemde alınabilecek önlemler, mali sektör ve uluslararası finans kuruluşlarının reformu, ticaret ve yatırımlarda izlenen politikalar, mali iyileştirme, sürdürülebilir büyüme ve kalkınma konuları ele alınacak.

Açıklamada, Türkiye'nin, uluslararası ekonomik işbirliği alanında başlıca forum olarak kabul edilen G-20'nin rolünün güçlendirilmesini ve bu çerçevede işbirliğinin sürdürülmesini desteklediği vurgulandı.