Havayolu seyahatleri artık cepten planlanabilecek

Mobil iletişim firmalarından Turkcell, havayolu seyahatlerinin cep telefonlarından her an her yerden planlanabilmesine imkan tanıyor. Yeni özellikleri

Mobil iletişim firmalarından Turkcell, havayolu seyahatlerinin cep telefonlarından her an her yerden planlanabilmesine imkan tanıyor. Yeni özellikleriyle İphone kullanıcılarının da hizmetinde olan Turkcell Seyahat uygulamasıyla yurt içi ve yurt dışı uçuş bilgileri sorgulanabiliyor. Yer ayırtma ve satın alma gibi işlemler cep telefonlarından halledilebiliyor.

Uygulama sayesinde online kontrol ve koltuk seçiminin yanı sıra tüm tarifeli uçuşların saat bilgileri, mil puan ile deniz otobüsü seferlerini sorgulama gibi özellikleriyle uçak yolculuklarıyla ilgili tüm işlemlerin cepten yapılabiliyor. Bilet alımlarında Yapı Kredi Bankası, Akbank, Garanti ve Fortis kredi kartlarına taksit avantajı sunan Turkcell Seyahat, dünyadaki önemli şehirlerin hava durumu, dünya saatleri, döviz kurları gibi ihtiyaç duyulan bilgilere de kolay erişim imkânı sunuyor. Seyir halinde olan uçakların konumu harita üzerinde cepten gerçek zamanlı olarak izlenebilecek. Ayrıca havalimanı monitörü ekranını kullanarak uçuş ve rötar bilgilerini takip etmek de mümkün.

İphone 3G ve 3GS kullanıcıları, Turkcell Seyahat'i, App Store ya da Tunes üzerinden ücretsiz olarak indirebiliyor. Cihazlarını kontratlı olarak alan Turkcell müşterilerinin data kullanımları internet paketlerinden düşerken, kontratsız alan müşterilerin standart mobil internet tarifesi üzerinden ücretlendiriliyor. EDGE/3G üzerinden sadece Turkcell'lilerin kullanabildiği Turkcell Seyahat uygulamasından kablosuz internet bağlantısı üzerinden ise tüm İphone kullanıcıları yararlanabiliyor.