Bizimkiler, Paraguay'a tosladı!

Dünya Kupası F Grubu ikinci maçında Slovakya ile karşılaşan Paraguay, rakibini iki golle dize getirdi ve gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj elde etti: 2-0. Slovakya'da ...



Dünya Kupası F Grubu ikinci maçında Slovakya ile karşılaşan Paraguay, rakibini iki golle dize getirdi ve gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj elde etti: 2-0. Slovakya'da Fenerbahçeli Stoch ve Beşiktaşlı Holosko ikinci yarının sonlarında oyuna dahil oldu. A.Gücü'nün yıldızı Vittek'in performansı da mağlubiyeti önleyemedi.

2010 Dünya Kupası F Grubu'nda Slovakya ile Paraguay karşılaştı. Bloemfontein'daki 45 bin seyirci kapasiteli Free State Stadı'nda oynanan maçı Paraguay 2-0 kazandı. G.Amerika temsilcisine galibiyeti getiren goller, Vera ve Riveros'tan geldi. Puanını 4'e yükselterek ikinci tur için avantaj yakalayan Paraguay'ın gruptaki son rakibi Yeni Zelanda. 1 puanlı Slovakya ise İtalya ile zor bir mücadeleye çıkacak. Yeni Zelanda karşılaşmasında yedek kulübesinde bekleyen ve oyuna sonradan giren F.Bahçeli Stoch ve Beşiktaşlı Holosko, Paraguay karşısında da ilk 11'de görev almadı. Slovakya'nın Yeni Zelanda karşısındaki tek golünü atan A.Gücülü Robert Vittek, dün de takımın en önemli kozlarından biri oldu. Kalabalık bir orta saha anlayışıyla Slovakya'ya nefes aldırmayan Paraguay, her geçen dakika sahayı iyi parsellemesinin avantajlarını gördü. Rakibine karşı bir ara yüzde 70'e yüzde 30 gibi bir rakamla üstünlük kuran Paraguay, etkili ve akıllı oyununu 27. dakikada Vera'nın attığı şık golle süsledi. İlk yarıya olduğu gibi ikinci devreye de baskılı başlayan Paraguay, risk alan Slovakya karşısında kontrollü futbolundan ödün vermedi ve kontrataklarla etkili oldu. Paraguay, 86'da Riveros'un 25 metreden attığı golle sahadan 2-0'lık üstünlükle ayrıldı.
SLOVAKYA - PARAGUAY: 0-2
Slovakya: Mucha 4, Pekarik 5, Skrtel 4, Durica 5, Strba 4, Weiss 6, Kozak 5, Salata 4 (Dk. 83 Stoch ?), Hamsik 5, Vittek 4, Sestak 4 (Dk. 70 Holosko 3)
Paraguay: Villar 7, Bonet 6, Alcaraz 6, Da Silva 7, Morel 6, Vera 8 (Dk. 88 Barreto ?), Caceres 7, Riveros 8, Cruz 6, Valdez 5 (Dk. 68 Torres 3), Barrios 5 (Dk. 82 Cardozo ?)
Goller: Dk. 27 Vera, Dk. 86 Riveros (Paraguay)
Sarı kartlar: Durica, Sestak, Weiss / Vera
Stat: Free State
Hakemler:
Eddy Maillet 6, Evarist Menkouande 6, Beşir Hasani 6

Zaman