Yabancı yatırımcılar Pasinler'de incelemelerde bulundu

TUSKON'un aracılığıyla Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı¹nın tertiplediği Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması (AZUTİB-1

TUSKON'un aracılığıyla Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı¹nın tertiplediği Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması (AZUTİB-1)'na katılan 30 işadamı Pasinler'de incelemelerde bulundu.

Pasinler'egelen Nijerya, Sudan, Pakistan, Suriye ve Türk asıllı Amerikan iş adamlarını İlçe Kaymakamı Zekai Erdem ve Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu karşıladı. Yabancı iş adamları turizm bölgesi olan ilçede kaplıcaları gezerek, İlçe Kaymakamı Zekai Erdem ve Pasinler Belediye Başkanı Ünsan Sertoğlu'ndan bilgi aldı.

İlçe Kaymakamı Zekai Erdem, Pasinler Kalesi'nde yabancı iş adamlarına yatırım yapabilecekleri alanların yanı sıra ilçenin ve ovanın genel görünümü göstererek, ilçenin tarihi ve kültürü hakkında bilgi verdi. Erdem, ayrıca Pasin Ovası'nın Türkiye'de büyük ovalar arasında yer aldığını, ovanın çok bereketli olduğunu ifade etti.

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, ilçelerine yatırım yapan iş adamlarına yerel yönetimler olarak her türlü desteğin verildiğini vurguladı. Yabancı işadamları incelemelerden sonra Narman'a geçti.