Aziziye'de Esnaf İstişare Etti

Ilıca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, esnaf ile yöneticileri bir araya getirdi.

Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hulusi Bumin, Ziraat Bankası Şube Müdürü Erhan Günüç ve İlçe Emniyet Amiri Fethi Bünet ile esnaflar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan Ilıca Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Selim Alak, amaçlarının ilçe esnafına en güzel hizmeti sunmak olduğunu ifade etti. Esnafın sıkıntılarını iyi bildiklerini kaydeden Alak, istişare toplantısının amacının ilçedeki esnafların sıkıntılarını masaya yatırmak olduğunu dile getirerek, küresel krizde küçük esnafın zor bir süreç yaşadığının altını çizdi. İlçedeki Gelir İdaresi Servisi'nin Eylül ayından itibaren Erzurum Kazımkarabekir Vergi Dairesi'ne bağlanacağı yönünde karar alındığı ifade eden Alak, servisini gitmemesi için oda olarak mücadele ettiklerini belirtti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Aziziye ilçesinin Erzurum'un merkez ilçesi olduğunu ifade ederek, "Türkiye genelinde büyükşehir sınırları içerisinde Mal Müdürlüğü servisi bulunmuyor. Buralardaki mükellefler merkezdeki vergi dairelerinde toplanmak zorundadır." dedi.
Toplantıda İlçe Kaymakamlığı tarafından oluşturulan komisyonun, 11 Mayıs ile 28 Mayıs tarihleri arasında yaptığı denetimler sonucunda örnek gösterilen esnafa takdir belgeleri katılımcılar tarafından verildi. Daha sonra sıkıntılarını dile getiren esnaflara yöneticiler cevap verdi.
ÇOBANOĞLU: İLÇEMİZDE GÜZEL İŞLER OLUYOR
Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, yerel seçimler öncesinde Erzurum'un üç merkez ilçeye bölündüğünü ve Ilıca ilçesi ile Dadaşkent İlk kademe Belediyesi'nin birleşerek Aziziye ismini aldığını hatırlattı. Merkez ilçe olmanın sıkıntılarından fazla, faydaları olduğunu dile getiren Çobanoğlu, "Örneğin, belediyelerdeki norm kadro fazlası işçiler başka kurumlara devredilecek. Temmuz ayında gerçekleşecek bu çalışma sonrası belediyemiz daha iyi hizmet sunacaktır. Ilıca ve Dadaşkent tek belediye olduğu için hem gelirleri artmış oldu, hem de hizmetlerin daha etkin bir şekilde sunumu yapılıyor." şeklinde konuştu.
Aziziye Belediyesi'nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Kaymakam Çobanoğlu, "Özellikle Kentsel dönüşümde ciddi adımlar atılıyor. Güzel işlerin yapılacağına yürekten inanıyorum. Kaymakamlık olarak çalışmaları yakından takip ediyoruz ve ilçemizin geleceğine umutla bakıyoruz." ifadelerini kullandı.
CENGİZ: FİZİKİ DEĞİŞİMLE EKONOMİYİ CANLANDIRACAĞIZ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 16 aylık görev süresinde kentsel dönüşümden, rutin hizmetlere, sosyal belediyecilikten Termal Turizme kadar önemli hizmetler gerçekleştirildiğini ve ilçenin geleceğine yönelik güzel planlar yapıldığını ifade etti.
Mali durumu hiç de iyi olmayan iki belediye devralındığını vurgulayan Başkan Fatih Cengiz, geride kalan 16 ayda yaklaşık 4 Milyon TL piyasaya borç ödemesi yapıldığı gibi, işçinin maaşının aksatılmadığını ve 500 bin TL civarında da ikramiye ödemesi yapıldığını söyledi.
Belediye olarak ilçe halkının sağlıklı bir ortamda yaşamaları, esnafın daha iyi fiziki ortamlarda hizmet sunmalarını sağlamak için çalıştıklarını kaydeden Cengiz, "İlçemizde bulunan termal turizm potansiyelini canlandırmak suretiyle, insan sirkülâsyonunu artırıp, ekonomiyi canlandırmayı amaçlıyoruz. Fakat ilçemiz belli başlı sorunları var, bunların başında da kentsel dönüşüm geliyor. Bunun aksini söylemek mümkün değildir. Buna rağmen hemşehrilerimizin hizmetin en güzelini istemeye hakları vardır ve herkes hizmetin en güzeline layıktır. Biz problemleri iyi tespit etmişiz ve projelerimizi uygulamaya koyuyoruz. Örneğin TOKİ ile 100 Milyonluk protokol yapmışız. 320 konutun ihalesi yapılıyor. Bunlar ilçemiz için bir başlangıçtır." şeklinde konuştu.
Erzurum Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat ise, esnafın sorunlarını her platformda dile getirdiklerine işaret ederek, Küçük esnafın desteklenmesi noktasında projeler ürettiklerini ve merkezi hükümete ulaştırdıklarını ifade etti.