'Türkiye İslam aleminin lideri olacak'

İsrail'in yardım gemilerine saldırısıyla ilgili Karaman'da düzenlenen mitinge telefonla bağlanan Hamas lideri Meşal'in yardımcısı Ebu Ahmed, Türkiye'ye teşekkür ederken Arap ülkelerine veryansın etti.

  İsrail ' in Gazze ' ye yardım taşıyan gemilere yaptığı saldırı Karaman ' da dü ; zenlenen mitingde protesto edildi .

Aktekke Meydanı ' nda ç ; eşitli sivil toplum ö ; rgü ; tleri tarafından dü ; zenlenen mitinge katılan yaklaşık 2 bin kişilik grup , Kuran-ı Kerim okuduktan sonra saygı duruşunda bulundu , İstiklal Marşı okudu .

İsrail aleyhine sloganların atıldığı mitinge telefonla bağlanan Hamas ' ın Suriye ' de yaşayan siyasi lideri Halid Meşal ' in Yardımcısı Ebu Ahmed , şö ; yle konuştu :

' ' Hepinizin kalbimizdeki yeri kardeş ve devlet olarak bü ; yü ; ktü ; r . İnşallah Tü ; rkiye devleti İslam aleminin liderliğini yapacak . İsrailliler Tü ; rklerin gö ; ndermiş olduğu gemilere saldırarak 16 kişiyi şehit etmiştir . Bundan sonra 16 şehidimizin kanı hiç ; bir zaman yerde kalmayacağını arzu ediyoruz . Başta Cumhurbaşkanınız olmak ü ; zere tü ; m Tü ; rk halkına teşekkü ; r ediyor ve saygılar sunuyorum ' ' dedi .

İsrail ' in saldırdığı gemide bulunan Ahmet Sami Uysal ' ın oğlu olduğu ö ; ğrenilen Furkan Uysal ( 25 ) da kü ; rsü ; ye ç ; ıkarak dua etti .

Babasıyla gemi yola ç ; ıkmadan ö ; nce telefonla gö ; rü ; ştü ; klerini ifade eden Uysal , ' ' Şu ana kadar babamdan haber alamadık . Dışişleri Bakanlığında kurulan kriz masası da bilgi alamıyor . Basının duyurduğu yaralılar dışında herhangi bir bilgi yok . Onlar ne olursa olsun dö ; nmemek iç ; in Filistin ' e gittiler . Onlar her şeyi gö ; ze almışlardı ' ' diye konuştu .

Miting , yapılan konuşmalar ve okunan duaların ardından sona erdi .

-BURSA , BALIKESİR VE BATMAN ' DAKİ GÖ ; STERİLER-

İsrail ' in , Gazze ' ye yardım gö ; tü ; ren gemilere dü ; zenlediği saldırı , Bursa , Balıkesir ve Batman ' da da dü ; zenlenen eylemlerle protesto edildi .

İHH İnsani Yardım Vakfınca Şehrekü ; stü ; Meydanı ' nda kurulan ç ; adır ö ; nü ; nde toplanan ve aralarında Alperen Ocakları ü ; yelerinin de bulunduğu grup , bü ; yü ; k bir Filistin bayrağı aç ; ıp , tekbir getirdiler , İsrail aleyhine slogan attılar .

Kent Meydanı ' nda ise Anadolu Genç ; lik Derneğince dü ; zenlenen eylemde ise ' ' Hamas ' a selam , direnişe devam ' ' , ' ' Kü ; resel diyaloğunuz batsın ' ' yazılı pankartlar aç ; ıldı .

Anadolu Genç ; lik Derneği Bursa Şube Başkanı Necati Aslan , konuşmasında , saldırıyı kınadıklarını , Tü ; rkiye ' nin de en kısa sü ; rede İsrail ' e gereken cevabı vermesi gerektiğini ifade etti .

-BALIKESİR-

Balıkesir ' de de Zağnos Paşa Cami ö ; nü ; nde toplanan Alperen Ocakları , Anadolu Genç ; lik Vakfı , Kamu Sen ve Memur Sen ü ; yelerinden oluşan bir grup , Ali Hikmet Paşa Meydanı ' na kadar yü ; rü ; dü ; .

Ü ; zerinde , ' ' Katil İsrail Filistin ' den Defol ' ' , ve ' ' Filistin Halkı Yalnız Değildir ' ' yazılı pankartlar taşıyan gruptakiler , burada İsrail bayrağını yaktı .

Tü ; rkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hü ; seyin Yurdakul ' un İsrail ' i protesto eden konuşmasının ardından grup olaysız dağıldı .

-BATMAN-

Batman ' da İsrail ' in Gazze ' ye yardım gö ; tü ; ren gemilere saldırısında yaralandığı ö ; ğrenilen Muhyittin Yıldırım ' ın yakınlarının da aralarında bulunduğu bir grup saldırıyı protesto ederek , İsrail bayrağı yaktı .

Turgut Ö ; zal Bulvarı ü ; zerinde bir araya gelen grup , Sanat Sokağına kadar , İsrail aleyhinde sloganlar atarak yü ; rü ; dü ; .

Burada grup adına bir aç ; ıklama yapan Mavi Marmara gemisindeki Batmanlı Muhyittin Yıldırım ' ın yeğeni Ö ; zcan Yıldırım , bu katliamı şiddetle kınadıklarını belirterek , ' ' Tü ; m Mü ; slü ; manlar , bu duruma seyirci kalmayın ' ' dedi .

Aç ; ıklamanın ardından grup İsrail bayrağı yaktıktan sonra dağıldı .

Kaynak : AA