Türk Halkı Sağlığını Mükemmel Buluyor İstanbul
-TÜRK HALKI SAĞLIĞINI MÜKEMMEL BULUYOR İSTANBUL (A.A) - 02.06.2010 - ROYAL PHİLİPS ELECTRONİCS'İN SAĞLIK ARAŞTIRMASINA GÖRE, TÜRKİYE'DE HALKIN YÜZDE
-TÜRK HALKI SAĞLIĞINI MÜKEMMEL BULUYOR
İSTANBUL ( A . A ) - 02 . 06 . 2010 - Royal Philips Electronics ' in sağlık araştırmasına göre , Türkiye ' de halkın yüzde 74 , 2 ' si kendisini sağlık açısından mükemmel buluyor .
Royal Philips Electronics tarafından yaptırılan ve tüm Türkiye ' yi kapsayan sağlık araştırmasının sonuçları , düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu .
Toplantıda verilen bilgiye göre , Türk halkının yüzde 33 ' lük kısmı kalp-damar hastalıklarını gelecek 5 yılda potansiyel bir tehdit olarak görüyor .
Halkın yüzde 36 ' sı hipertansiyondan endişe ederken , yüzde 26 ' sı onkolojik hastalıkları tehdit olarak algılıyor . Araştırmaya katılanların yüzde 40 ' ı Türkiye ' de erken teşhis ve tedavi için gereken görüntüleme teknolojisinin bulunduğuna inanıyor , yüzde 50 ' lik bir kesim ise gelişmiş medikal teknolojisinin daha uzun bir yaşam sağlayabileceğini düşünüyor . Halkın yüzde 74 , 2 ' si de kendisini sağlık açısından mükemmel buluyor .
Philips Türkiye Üst Yöneticisi ( CEO ) Willem Rozenberg , dünya nüfusunun tarihte daha önce görülmemiş bir oranda yaşlandığını belirterek , 2050 yılında gelişmiş dünyanın yarısının kronik hastalıklara sahip olacağının beklendiğini de ifade etti .
Philips MCR Avrupa , Orta Doğu ve Afrika ( EMEA ) bölgesi Üst Yöneticisi ( CEO ) Arjen Radderise da , sağlık konularında kamu bilincini artırmanın ve hastalıkları önlemede daha proaktif tedbirler alınmasını teşvik eden sosyal sistemler geliştirilmesinin önemini vurguladı .
Radder , tarama ile erken teşhisin ve hastane merkezli bir sağlık bakım sisteminden ziyade hasta merkezli bir sisteme geçilmesinin önemini dikkati çekti .
02 . 06 . 2010 15 : 24 : 25