Yerlikaya'dan Hain Saldırılara Tepki

'Asrın Güreşçisi' unvanına sahip AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, yaşanan terör saldırılarını kınarken, "Terörün sonu gelmiştir. Bunlar son çırpınışlarıdır" dedi.

AK Parti Amasya İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Hamza Yerlikaya, 10 askerin şehit olduğu terör saldırıları sonrası yaptığı değerlendirmede, "Saldırılar hoş değil. Bunların altında yatan en büyük neden Türkiye'nin demokratikleşmesi, güçlenmesinin önüne geçmenin bir ifadesidir. Türk halkı daha güçlü olmalı, daha dik durmalı. Bu konudaki hassasiyetimiz zaten belli. Gönül ister ki Türkiye'de sıfır terör, sıfır terörist olmalı ama Türkiye'de hükümetler terörizmle mücadele eder, terörle askeriye mücadele eder.
Herkesin görev tanımı bellidir. Halkımız tahriklere kapılmaması lazım. Bunlar durup dururken bir anda ortaya çıkmadı. Türkiye tam normalleşip, istediğimiz seviyede birliği, beraberliği, ekonomide canlanmayı yakalamaya başladığı süreçte, bu saldırılar başladı. Bunlar tesadüf değil, İnanıyorum ki terörün sonu gelmiştir, bunlar son çırpınışıdır" diye konuştu.
AK Parti'nin terörden nemalanan ve beslenen bir parti olmadığını vurgulayan Yerlikaya, "Doğru bildiğini yapan ve yapmaya çalışan bir iktidarız. Bir Başbakanın ekibiyiz. Türkiye'yi yaşanabilir bir ülke yapmaya çalışıyoruz. Herkesin özgürce yaşadığı, yasakların kalktığı, demokrasinin dalgalandığı, özgür bir ülke arzu ediyoruz. Bunun bedeli neye mal olursa mal olsun, siyasi hayatımızın neyine mal olursa olsun. Bundan geri dönüş yok" şeklinde konuştu.
Yerlikaya, AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir ile birlikte AK Parti Amasya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti ve AK Parti Amasya İl Başkanı Mustafa Çiftçi ve partililerle bir süre görüştü