'Size polis kartı veririz' diyerek dolandırıcılık yapan 5 kişi gözaltına alındı

Bir derneğin aylık gazetesi için abone yaptıkları kişilere polis ve basın kartı verdikleri belirlenen 2'si kadın 5 kişi gözaltına alındı.

Bursa Emn

  Bir derneğin aylık gazetesi için abone yaptıkları kişilere polis ve basın kartı verdikleri belirlenen 2 ' si kadın 5 kişi gözaltına alındı .

Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi tarafından düzenlenen operasyonda yakalanan zanlıların , dernek bünyesinde çıkartılan gazeteye abone yapmak istedikleri işadamları ve esnaflara ' Size vereceğimiz kartla polisevlerine girip çıkabilirsiniz , otobüslere bedava binersiniz ' dedikleri iddia edildi . Merkezi İstanbul ' da bulunan Emekli Polisler Yardımlaşma Derneği tarafından aylık yayımlanan Ekip Araştırma Polis Haberler Gazetesi için abone yaptıkları kişilere üzerinde polis amblemi bulunan ve polis kimliğine benzetilen ' ' Üye Araç Tanıtım ' ' , " Tanıtım Kartı " ve " Basın Araç Kartı " dağıtan 5 kişinin yakalanması için polis operasyon başlattı . Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alınan derneğin Bursa sorumlusu ve müdürlerinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin sorgulanması tamamlandı .

Gani Ö . ( 51 ) , Ebru B . ( 29 ) , Ersen U . ( 39 ) , Soner G . ( 38 ) ve Server Ö . H . ' nun ( 28 ) , gazeteye abone olmak isteyenlere 600 TL ile bin TL arasında değişen ücretler karşılığında üzerinde polis amblemi bulunan kartları verdikleri belirlendi . Konuyla ilgili çok sayıda kişi polise müracaat etti .

Emniyet teşkilatının saygınlığına gölge düşüren ve teşkilatla hiçbir ilişkisi olmadığı halde kendilerini polis olarak tanıtan zanlıların bazılarının ' evrakta sahtecilik ' suçlarından sabıkası bulunduğu öğrenildi . Emniyette sorgulaması tamamlanan 5 zanlı ' Dolandırıcılık ' suçundan adliyeye sevk edildi .