Orta Afrika Türk Koleji öğrencilerinden Besnililere mini konser

8. Türkçe Olimpiyatları için 120 ülkeden Türkiye'ye gelen öğrenci gruplarından Afrikalı öğrenciler, Adıyaman Besni'yi ziyaret ederek mini bir konser v

8. Türkçe Olimpiyatları için 120 ülkeden Türkiye'ye gelen öğrenci gruplarından Afrikalı öğrenciler, Adıyaman Besni'yi ziyaret ederek mini bir konser verdi.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Besni Fem Dershanesi tarafından organize edilen programın açılış konuşmasını Besni Yıldırım Eğitim Öğretim AŞ Müdürü Mesut Koçak yaptı.

Orta Asya Türk Koleji Müdürü Yaşar Sevinç, 8. Türkçe olimpiyatları ve Orta Afrika'daki Türk okulu ile ilgili bilgiler verdi. Fem Dershanelerinin daveti üzerine Besni'ye gelen Orta Asya Türk koleji öğrenciler, Besni'nin tarihi yerleri gezdirildi. Besni'den ve ilgiden memnun kalan öğrenciler daha sonra Besni Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda Besni Fem Dershanelerinin düzenlemiş olduğu programa geçti.

Orta Afrika Türk Koleji öğrencilerinden Chirtopher Bahoro, Mariam Abdoulaye ve Anayis Singa, ilçe halkına Türkçe türküler ve şiirler eşliğinde mini bir konser verdi. Program sonrası gelen misafirlere plaket ve hediyeler verildi.