Nevşehir'de uyuşturucu operasyonu: 7 kişi gözaltına alındı

Nevşehir'in Avanos, Hacıbektaş ve Derinkuyu ilçelerinde eş zamanlı yapılan operasyonda, bin 815 kök dişi Hint keneviri, 200 gram esrar, 1 adet tabanca

Nevşehir'in Avanos, Hacıbektaş ve Derinkuyu ilçelerinde eş zamanlı yapılan operasyonda, bin 815 kök dişi Hint keneviri, 200 gram esrar, 1 adet tabanca ve 10 adet fişek ele geçirildi. Konuyla ilgili toplam 7 kişi gözaltına alındı.

Nevşehir İl Jandarma İstihbarat ve Kaçakçılık Şube ve Avanos İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mahmat beldesinde dişi Hint keneviri yetiştirildiği istihbaratını aldı. Yürütülen teknik ve çalışmalar sonucunda B.Ç. (37), B.Ö. (42), Ş.Ö. (63), S.Ö. (84) adlı kişilerin farklı yerlerde uyuşturucu madde yapımında kullanılan Hint keneviri yetiştirdiğini tespit etti. Bunun üzerine operasyon yapan ekipler, bin 701 kök Hint keneviri ele geçirdi.

İl Jandarma İstihbarat ve Kaçakçılık Şubesi ve Hacıbektaş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipler yapılan ihbar sonucu S.D. (70) ve İ.D. (38) adlı şahısların Hint keneviri yetiştirdiğini ve esrar ürettiğini tespit etti. Yapılan operasyon sonucunda 54 kök Hint keneviri ve 200 gram esrar ele geçirildi.

Ekipler ayrıca gelen bir başka ihbar üzerine de Derinkuyu'da N.D. (52) adlı şahsın dişi Hint keneviri yetiştirdiğini belirledi. Yapılan operasyon sonucunda 60 kök Hint keneviri, 1 adet 9 mm tabanca ve 10 adet 9 mm fişek ele geçirildi.

Jandarma ekiplerinin aynı gün eş zamanlı yaptıkları operasyon sonucunda toplam 815 kök dişi Hint keneviri, 200 gram esrar, 1 adet tabanca ve 10 adet fişek ele geçirildi.Farklı şehirlerdeki operasyonlarda toplam 7 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.