Devlet Övünç Madalyası Ödül Töreninde Şehit Yakını Fenalık Geçirdi

Kayseri'de şehit aileleri ile gazilere verilecek devlet övünç madalyası ödül töreninde bir şehit yakını, kürsüde kardeşinin isminin okunmasının ardından fenalık geçirdi

  Kayseri ' de şehit aileleri ile gazilere verilecek devlet övünç madalyası ödül töreninde bir şehit yakını , kürsüde kardeşinin isminin okunmasının ardından fenalık geçirdi . Şehit yakınına , tören yerinde bekleyen 112 ekipleri müdahale etti .
İl Özel İdaresi Erciyes Kültür Merkezi ' nde 5 şehit ailesi ile 6 gaziye Devlet Övünç Madalyası takdimi için düzenlenen törene ; Vali Mevlüt Bilici , TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kayseri milletvekili Sadık Yakut , Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argöz , CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu , şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda davetli katıldı .
Törende ilk madalya Vali Mevlüt Bilci tarafından 2005 yılında Hakkari ' nin Çukurca ilçesindeki çatışmada şehit olan Piyade Üstçavuş Aziz Mutlu ' nun 8 yaşındaki oğlu Tayfun Kaan Mutlu ' ya verildi . Vali Bilici , madalyayı verdikten sonra yakından ilgilendiği küçük Tayfun ' u kucağına alarak havaya kaldırdı .
İkinci madalya ise TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut tarafından Piyade Komando Onbaşı Ahmet Dursun ' un babası Ali Dursun ' a verildi . Sadık Yakut Ali Dursun ' un elini öperek madalyayı teslim etti . Tam bu sırada fenalık geçiren abla Selver Dursun , protokol üyelerinin paniğe kapılmasına yol açtı . Sağlık ekipleri ve erkanlar tarafından salondan çıkarılan Selver Dursun ' a 112 ekipleri tarafından müdahale edildi . Dursun ' un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi .
Törende Şehit Bekir Çakır ' ın madalyası Ümmügülsüm Çakır ' a , şehit Abdullah Şaşdım ' ın madalyası babası Hasan Şaşdım ' a , şehit Yusuf Özmen ' in madalyası ise babası Ali Özmen ' e teslim edildi .
Ayrıca , törende malul gaziler Süleyman Özdemir , Adem Serin , Mahmut Yılmaz , Ramazan Ayan , Hasan Gümüş , Hürol Karlıklı ' ya da Devlet Övünç Madalyası verildi .