Çocuklarınızı kanlı tüccarların elinden çekin alın

Başbakan Erdoğan, ''Bütün Kürt kökenli annelere sesleniyorum; çocuklarınızı bu kanlı tüccarların elinden çekin alın. Biliyorum sizlerin de yüreği yanıyor, uykularınız kaçıyor Bu kanlı senaryoyu ancak sizler el ele verirseniz bozabilirsiniz'' dedi.

Çocuklarınızı kanlı tüccarların elinden çekin alın
Ülkenin diğer bölgelerindeki anne-babalara, gençlere de seslenerek, terörün topyekun bir halka, kitleye karşı öfke, nefret oluşmasını sağlamaya çalıştığını belirten Erdoğan, teröre inat kardeşliğin, dayanışmanın yüceltilmesini istedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde, gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terörün Türkiye'nin 30 yıllık sorunu olduğunu söyledi.

''Geçmişte, açılım var diye mi terör vardı?'' diye soran Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şimdi diyorlar ki 'Çıkardılar bir açılım, terör arttı' Geçmişte neydi? Yılda 5 bine yakın şehidimizin olduğu o dönemde demokratik açılım mı vardı? Milli birlik ve kardeşlik projesi diye bir proje mi vardı? Niye o zaman yılda 5 bin şehidimiz oldu. Bunu açıkla bunu izah et. Maalesef geçmişte demokratik hakların olmaması, ekonomik kalkınmanın olmaması, ayrımcılığın had safhaya ulaşması terörü azdırmış olabilir. Ama bugün geçmişle kıyaslanmayacak kadar terör azalmıştır. Bugün terör olayları görülüyorsa bunun sebebi açılım süreci değildir. Bunun sebebi terör örgütünün açılımdan duyduğu rahatsızlıktır. Çözüm sürecini sabote etme çabalarıdır. Çünkü nemalandığı piyasa ortadan kalkacak mesele bu.

Dün sorun derinleştiği için terör tırmanıyordu. Bugün sorun çözülmeye başladığı için terör tırmandırılmaya çalışılıyor ama beyhude. Terör örgütü Allah'ın izniyle amacına ulaşamayacak. Milli birlik ve kardeşlik süreci hız kesmeden devam edecek. Terör çirkin yüzünü gösteriyor diye hiç bir çalışmadan geri durmayacağız. Türkiye'nin dış politikadaki, ekonomideki atılımlarının, demokrasi hamlelerinin bu sebeple bir kez daha ertelenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Terörün finansörlerine, ipleri elinde tutan savaş baronlarına, silah tüccarlarına asla boyun eğmeyeceğiz. 30 yıldır yanlış politikalarla terörü bu noktaya taşıdılar. Şimdi bir kez daha yenilmekten, vazgeçmekten, geri çekilmekten, söz ediyorlar. Ne geri çekileceğiz ne de vazgeçeceğiz. Biz Türkiye'nin kazanması için yolumuzdan dönmeyeceğiz.''

-''BU ÇOCUKLAR PİYON OLARAK KULLANILIYOR''-



''Oğlu dağa çıktığı için yüreği yanan Doğu'daki, Güneydoğu'daki annelere özellikle bir kez daha seslenmek istediğini'' belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Ülkemin her yeri için geçerli ama o bölgedeki anneler için, bacılarım için özellikle bunu hatırlatmak istiyorum. Şunu lütfen bilsinler, görsünler, kandırılıp dağa çıkarılan çocukları, terör baronları, savaş baronları, silah tüccarları, nifak odakları adına kullanılıyor. O annelerin çocukları dikkat ediniz, öldürmeye gönderildikleri kadar öldürülmeye de gönderiliyor. 18, 19, 20 yaşında kızlar, erkekler hayatlarının baharında kirli oyunların, senaryoların parçası haline getiriliyor. Kazanılmayacağı belli olan terör eylemlerinde bu çocuklar piyon olarak kullanılıyor. Çünkü terör meşru bir yöntem değildir, olamaz. Terör ne bölgeye ne de benim Kürt kökenli vatandaşlarıma, kardeşlerime felaketten başka sonuç getirmedi, bundan sonra da getirmeyecek.

Bütün Kürt kökenli annelere sesleniyorum; çocuklarınızı bu kanlı tüccarların elinden çekin alın. Biliyorum sizlerin de yüreği yanıyor, uykularınız kaçıyor. Bu kanlı oyuna sizler de karşısınız ama lütfen hem karşı durun hem sesinizi yükseltin. Bu kanlı senaryoyu ancak sizler elele verirseniz bozabilirsiniz. Yüreğinizi ortaya koyun, yeter artık deyin. Anadolu kadınına yakışan bir olgunlukla masaya yumduğunuzu vurun ve çocuklarınıza sahip çıkın.

Ülkenin diğer kesimlerindeki, bölgelerdeki annelere, babalara, gençlere de sesleniyorum; terör bizim aramıza nifak sokmaya çalışıyor. Topyekun bir halka, kitleye karşı öfke oluşmasını, nefret oluşmasını sağlamaya çalışıyor. Kim ki toptan bir bölge insanını potansiyel suçlu olarak görürse ister bölge olsun ister etnik unsur olsun bilin ki o terörün tuzağına düşmüştür. Teröre inat biz kardeşliğimiz, dayanışmamızı yüceltelim. Teröre inat gelin milletçe bir kez daha kucaklaşalım. Bu mübarek aylarda sevgimizi daha da artıralım. Karadeniz'in fındık bahçelerinde, Çukurova'nın pamuk tarlalarında, Harran'ın bereketli topraklarında, Bursa'nın Yavuz Selim Mahallesi'nde, Diyarbakır'ın Benusen Mahallesi'nde kucaklaşalım. Gelin husumetleri ortadan kaldıralım, nefreti ortadan kaldıralım. Düşmana inat aydınlık geleceği hep birlikte kuralım.''

AA