İstanbul'da, Gazze İçin Düzenlenen Panele İsrailli Profesör Damgasını Vurdu

İstanbul'da, "Gazze: Unutulmuş Bir Hapishane" adı altında düzenlenen panele, İsrailli Prof

  İstanbul ' da , " Gazze : Unutulmuş Bir Hapishane " adı altında düzenlenen panele , İsrailli Prof . Dr . Anat Biletzki damga vurdu . Aylar önce organize edilen toplantının , Mavi Marmara ' ya yönelik saldırıya rağmen iptal edilmemesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Prof . Dr . Biletzki , " Biz , karşı tarafı tutan İsrailliler olarak damgalanıyoruz . İsrailli olsak bile , bizim temel alanımız Filistinlilerin insan haklarının ihlal edilmesi " dedi .
Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi ve UNESCO Felsefe Kürsüsü tarafından düzenlenen " Gazze : Unutulmuş Bir Hapishane " başlıklı panel , Marmara Kongre Merkezi ' nde gerçekleştirildi . Panele Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Kemal Köymen , Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof . Dr . İoanna Kuçuradi ve çok sayıda akademisyen katıldı . Panelde en çok dikkat çeken isim , İsrailli Prof . Dr . Anat Biletzki oldu . Konuşmasının başında , panelin aylar önce düzenlendiğine
dikkat çeken Prof . Dr . Anat Biletzki , " Panelin , Akdeniz ' de yaşananlara rağmen iptal edilmemesi ve benim tekrar davet edilmemden dolayı teşekkür ediyorum .
Bir İsrailli olarak karsınızda bulunuyorum . Belki şaşırtıcı olabilir ancak yaptığım bu şeyleri İsrail için yapıyorum " dedi .
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi ' nin 3 Nisan 2009 tarihinde oluşturduğu " 27 Aralık 2008-18 Ocak 2009 tarihleri arasında Gazze ' de yapılan askeri operasyonlar çerçevesinde yapılmış olabilecek uluslararası insan hakları hukuku ve uluslararası insancıl hukuk ihlâllerini araştırmak " la görevlendirdiği misyonun hazırladığı " Goldstone Raporu " na dikkat çeken Prof . Dr . Biletzki , söz konusu raporun , insan hakları savunucuları için bir dönüm noktası olduğunu ifade etti .
1979-2006 yılları arasında Tel Aviv Üniversitesi Felsefe Bölümünde görev yapan Prof . Dr . Biletzki , " İsrail ile Filistin arasında bir çatışma yaşanıyor . Çatışmalar son dönemde şiddetlenmiş durumda . İsrail ' de , Filistinlilerin haklarını savunan bir çok örgüt var . Bu örgütlerin üyeleri , insan hakları için kaygılanan İsrailliler . İsrailli olsak bile , bizim temel alanımız Filistinlilerin insan haklarının ihlal edilmesi . Çatışmaların çok şiddetlendiği zamanlarda Filistinlileri savunan bu örgütler , İsrail medyası
ve kamuoyu tarafından taraflı olmakla ve düşmanla çalışıyor algısı oluşturuluyor . Bizim için ' hain ' demeyeceğim ama karşı tarafı tutan İsrailliler olarak damgalanıyoruz . Rapordan sonra , İsrail ' e ihanet ediyoruz şeklinde algılanıyoruz " açıklamasında bulundu .