Hava Ambulansı Minik Bebek İçin Uçtu

Yalova'da doğduktan sonra solunum yetmezliği çeken 37 günlük bebek, helikopter ambulansla Sakarya'da bulunan özel bir hastaneye getirildi.

  Yalova ' da doğuştan solunum yetmezliği çeken ve organlarında problemler bulunan 37 günlük bebek , aniden rahatsızlanınca yakınları tarafından Yalova Devlet Hastanesi ' ne kaldırıldı . Hastanede yenidoğan yoğum bakım servisi olmayınca doktorlar bebeğin tedavi olabileceği uygun bir hastane aradı . Uygun hastane bulunamayınca Sakarya ' da bulunan ve yenidoğan yoğun bakım servisi yeni oluşturulan Özel Altınova Hastanesi arandı . Hastane yetkililerinin olumlu görüş bildirmesi üzerine , durumu ciddileşen bebek için
hemen Sağlık Bakanlığı ' ndan hava ambulansı istendi . Kısa sürede bebeği alan ve yola çıkan hava ambulansı Sakarya ' ya indi . Hazır bekleyen sağlık ekipleri , minik bebeği ambulansla Adapazarı Özel Altınova Hastanesi ' ne getirdi . Küçük bebek hemen tedavi altına alındı .
Hastanenin Yenidoğan Yoğum Bakım Servisi Uzmanı Dr . Şener Şafak , bebeği muayene ettikten sonra açıklamalarda bulundu . Şafak , " Bebek 37 günlük . Yalova Devlet Hastanesi ' nden aradılar . Yer olup olmadığını sordular . Böyle bir hastayı kabul etmemizi istediler . Biz de servisimizde yer olduğu için kabul ettik . Bebek 1 haftalık iken İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' nde metobolik hastalık şüphesiyle yatırılıp takip edilmiş . Daha sonra hastaneden taburcu edilmiş . Bebek bugün solunum sıkıntısı , genel
durum bozukluğu ve morarma sebebiyle Yalova Devlet Hastanesi ' ne getirilmiş . Yenidoğan bakım ünitesi olmadığı için 112 hava ambulansı ile bizi getirildi . Şimdilik genel durumu iyi . Gerekli tetkiklere başlayacağız " dedi .