3. Köprü Projesi İbb Meclisi'nde Kabul Edildi

İstanbul'a yapılacak 3. köprüye ilişkin bağlantı yolları projesi ile ilgili planlar, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

  Garipçe ve Poyrazköy arasında yapılacak olan " 3 . Köprü ile bağlantı yolları projesi " ile ilgili planlar , İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi ' nde görüşüldü . Meclis toplantısına CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek de katıldı . Mecliste konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Ergun Turan , 1/25 . 000 ölçekli alt plana işlenmesi planlanan 3 . köprü konusunda iki temel eleştirinin olduğunu söyledi . Köprünün bölgedeki ormanlar ve su havzaları nedeniyle kentin kuzeyini baskı altına alacağı ve köprünün İstanbul
ulaşımına bir katkısının olmayacağına dair eleştiriler olduğunu kaydeden Turan , " Bu iki eleştiriye de AK Parti olarak katılıyoruz . Herhangi bir planla ormanların ve havzaların imarlaşmasına karşıyız . Ancak İstanbul ' da 3 . yol bir ihtiyaç olarak ortadadır " dedi .
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise , 3 . köprü konusunu akademisyenlerin tartışması ve siyasetin dışına çıkarılması gerektiğini söyledi .
CHP Grup Sözcüsü Gökhan Zeybek de , çevre yolunun hayata geçirilmesiyle birlikte İstanbul ' daki su havzalarının risk altına gireceğini öne sürdü . Planlara ilişkin oylamanın gizli yapılması konusunda öneri sunan Zeybek , tartışmaya neden oldu . Zeybek , AK Parti ' li bazı meclis üyelerinin 3 . köprüye karşı olduğu halde özgürce oylama yapamadıklarını iddia etti . Zeybek ' in önerisine tepki gösteren AK Parti Meclis Üyesi Derya Yanık da , " Bu öneri , 178 AK Parti ' li meclis üyesine hakarettir . ' Siz değerlendirme
yapamıyorsunuz , gizli oylama yapacaksınız , başka oy vereceksiniz ' demektir . Biz burada medeni bir şekilde yapılan tüm eleştirileri dinliyor , usule uygun oylama yapmaya çalışıyoruz " diye konuştu .
Yapılan oylamada ise 3 . köprü bağlantı yollarının 1/25 . 000 ölçekli alt plana işlenmesi oy çokluğuyla kabul edildi . CHP ve MHP ' li meclis üyeleri red oyu kullandı .