Uruguay'dan Besilik Sığır Geliyor Ankara

-URUGUAY'DAN BESİLİK SIĞIR GELİYOR ANKARA (A.A) - 16.06.2010 - ET VE BALIK KURUMU'NUN (EBK), ET FİYATLARININ YANI SIRA BESİ HAYVANI FİYATINI DA DENGE

  -URUGUAY ' DAN BESİLİK SIĞIR GELİYOR

ANKARA ( A . A ) - 16 . 06 . 2010 - Et ve Balık Kurumu ' nun ( EBK ) , et fiyatlarının yanı sıra besi hayvanı fiyatını da dengelemek amacıyla açtığı 4 bin ton besilik canlı sığır ihalesi sonuçlandı . İhaleyi 8 kısmın tamamına en düşük teklifi veren Khaled Hijazi firması , 4 , 08 dolar/kilogram ( 6 , 96 lira ) fiyatla kazandı .
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ' ndan yapılan yazılı açıklamada , Bakanlar Kurulu kararı uyarınca , EBK tarafından 14 Haziran 2010 ' da ihalesi yapılan 4 bin tonluk besilik canlı sığır ihalesine 5 firmanın ( Khaled HijaziGhosheh Ltd . Co . , Altınstern , MB Food , Hacılar , Dituria ) katıldığı hatırlatıldı .
İhaleye katılan MB Food A/S firması ile Hacılar Helal Et Kombinası firmalarının geçici teminatlarının düşük olması , Dituria-S s-r-o firmasının ise evrakının eksik olması nedeniyle ihale dışı bırakıldıkları belirtilen açıklamada , Altınstern ve Khaled HijaziGhosheh Ltd . Co . firmalarının belgelerinin tam ve uygun olduğu , ikinci tekliflerinin alındığı kaydedildi .
İkinci teklifler sonunda 8 kısmın tamamına en düşük teklifi veren Khaled HijaziGhosheh Ltd . Co . firmasının 4 , 08 dolar/kg ( 6 , 96 lira ) fiyatla ihale kazandığı kaydedilen açıklamada , ' EBK Yönetim Kurulu ihale sonucunu 15 Haziran 2010 tarihinde onaylamıştır . İhaleyi kazanan firma Uruguay ' dan gelecek olan sığırların liman teslimatını 40 güne kadar gerçekleştirecektir ' denildi .

16 . 06 . 2010 16 : 30 : 38