Kaymek'te Yıl Sonu Etkinlikleri Devam Ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) Yıl Sonu Etkinlikleri kapsamında her akşam bir ünlü isim sevenleriyle buluşuyor

  Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları ( KAYMEK ) Yıl Sonu Etkinlikleri kapsamında her akşam bir ünlü isim sevenleriyle buluşuyor . Bu kapsamda açılış günü sahne alarak bir konser veren Murat Göğebakan ' ın ardından sırasıyla yazar Dr . Necla Yasdıman , tarihçi-yazar Talha Uğurluel ve sinema oyuncusu ve sunucu Reha Yeprem Dünya Ticaret Merkezi ' ndeki ' KAYMEK Yıl Sonu Etkinlikleri ' ne renk kattı .
Pazar akşamı verdiği " Erkeklerin Eşlerine Karşı Vazifeleri " isimli konferans ile aile saadetinin yakalanması konusunda altın ipuçları veren Dr . Necla Yasdıman , ayet ve hadislerle aile içinde bireylerin rol ve tanımlarının ifade edildiğini belirterek , " Sunumumuzun ismi erkekleri korkutmasın . Bu konferans sadece erkeklere değil . Hanımlara da aile içinde yapılması gereken yükümlülükleri hatırlatarak mutlu bir aile kurmanın yolunu anlatacağız " dedi .
Türklerin İslamiyet ' le Karahanlılar zamanında tanıştığını ifade eden Yasdıman , " Karahanlılar ' dan Elmalılı Hamdi Yazır ' a kadar Kuran-ı Kerim ' in tefsiri mümkün olmadı . Üzülerek söylüyorum , bu geçen zaman zarfında maalesef herkes bilmeden dini kendi anlayışına göre yaşadı . Hâlbuki İslamiyet ' te ailenin önemini peygamber efendimiz hayatı boyunca örnek yaşantısı ile göstermiştir . Her zaman erkeklerin eşine karşı güzel muamele içinde hareket etmesini emretmiştir " diye konuştu .
Kadınların evlilikte mehir ve nafaka haklarından da bahseden Dr . Yasdıman " Evlilikte mehir ve nafaka önemli hususların başında gelmektedir . Bu , kadınların geleceğini teminat altına alması için bir gereklilik arz ediyor " dedi . Ayrıca mutlu bir evlilikte hizmet , onaylama cümleleri , nitelikli beraberlik , dokunsal temas ve armağanlaşmanın olması gerektiğini ifade eden Dr . Necla Yasdıman , " Biz bu unsurları hafıza teknikleri kapsamında Honda kavramı altında topladık . Bu unsurlar ile mutlu bir evlilik kaçınılmazdır " diyerek sözlerini tamamladı .
Konferans sonunda okuyucuları ile buluşan Dr . Necla Yasdıman imza gününün ardından sevenleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi .
" ANADOLU ' NUN EĞİTİMLE FETHİ "
KAYMEK Yıl Sonu Etkinlikleri ' de Pazartesi akşamının konuğu ise Tarihçi-yazar Talha Uğurluel oldu . Uğurluel " Anadolu ' nun Eğitimle Fethi ve Selçuklular " isimli konferans verdi .
Türklerin Orta Asya ' dan Anadolu ' ya geçiş sürecinde bıraktıkları eserlerin ortaya çıkış nedenlerini ve kullanım amaçları konusundaki ilginç detay ve anekdotlarının paylaşıldığı konferansta yazar Uğurluel , " Batı dünyasının bizi barbar gören anlayışına en net yanıt eserlerimizde saklıdır . 1100 ' lü yıllara gelindiğinde , sanatsal manada kümbet , medrese , cami ve birçok eserin estetiği , kullanış amacı ve süslemeleri çağının çok ilerisindedir " dedi .
1071 Malazgirt zaferi sonrası Anadolu ' ya gönderilen beylerin çeşitli bölgelerde kısa sürede ilim merkezleri oluşturduğuna dikkat çeken Uğurluel , " Geçmiş değerlerimizi maalesef tanımıyoruz , tarihi eserleri sadece kümbet , cami olarak değerlendirmemeliyiz . Medreseleri çağın en iyi üniversiteleri olarak adlandırmak daha doğru olacaktır " diyerek sözlerine son verdi
REHA YEPREM SEVENLERİ İLE BULUŞTU
KAYMEK Yıl Sonu Etkinlikleri kapsamında Salı akşamı sahne alan Reha Yeprem de " İnsanlığı İnsanlık Yapan Değerler " isimli stand up tadında şiir dinletisinde keyifli bir akşam yaşattı .
Fuar Kültür Park Dünya Ticaret Merkezi ' nde gerçekleştirilen sunum da yoğun bir katılım olduğu gözlerden kaçmadı . Geçmişten bugüne gelinceye dek Türk-İslam tarihinde önemli olayları etkileyici bir şiir sunumu ile paylaşan oyuncu Reha Yeprem , salonda bulunan misafirlere zaman zaman duygulu anlar yaşatırken , zaman zaman da güldürdü . Peygamber Efendimizden , sahabelerine , Çanakkale Zaferi ' nden , şehitlerimize kadar bir çok alanla ilgili şiir ve anekdot paylaşan Yeprem , programa gelen misafirlere unutulmaz bir gece yaşattı .