Katil 'Ölü Numarası Yapıyor Zannettim' Diyerek Kendini Savundu

Konya'da sokak ortasında bir kişiyi öldüren sanık, "Beni uyutup 7 bin 800 TL dolandırdı, bir kez tetiğe bastım, tüfek iki kez ateş aldı

  Konya ' da sokak ortasında bir kişiyi öldüren sanık , " Beni uyutup 7 bin 800 TL dolandırdı , bir kez tetiğe bastım , tüfek iki kez ateş aldı . Maktul yere düştü ölü numarası yapıyor zannettim " diyerek kendini savundu .
Konya 3 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde görülen cinayet davasına tutuklu sanık Ömer Sağlam , maktul yakınları ve sanık avukatı katıldı . İlk duruşma olması nedeniyle sanık Ömer Sağlam cinayeti anlattı . Cinayet zanlısı Ömer Sağlam , " Uyangün Sağlam ' la birlikte yola çıktık . O , beni yolda ilaçlı gazozla uyutup 7 bin 800 liramı aldı . Sonrasında onu bulmaya çalıştım , her telefon açtığımda farklı bir adres veriyordu . Bu yüzden de çok masraf ettim . Olay günü cadde üzerinde Uyangün ile karşılaştık , ben de paramı ver dedim .
O bana sen babama ve eşime gidiyorsun , sana para falan yok deyince arabaya sopayı almaya yöneldim . Arabada tüfek gözüme çarptı aldım ve Uyangün ' e bir kaç defa dipçikle vurdum yere düştü . Bana saldıracak gibi olunca tetiğe bastım tüfek iki kez ateş aldı . Ben öldüğünü düşünmüyordum , numaraya yapıyor sandım , oradan ayrıldım " dedi .
Mahkeme heyetinin cinayet zanlısının ifadesini almasının ardından duruşma , eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi .

SOKAK ORTASINDA ÖLDÜRMÜŞTÜ
Olay , 8 Mayıs 2010 tarihinde merkez Karatay ilçesi Sarıhoca Caddesi ' nde meydana gelmişti . Ömer Sağlam , birlikte iş yapmak için yola çıktıklarında kendisinin gazozuna ilaç katarak uyutup 7 bin 800 TL ' sini dolandırdığını iddia ettiği arkadaşı Uyangün Sağlam ' ı sokak ortasında görünce yolunu kesti . Arabada taşıdığı tüfeği çıkartan Ömer Sağlam , Uyangün Sağlam ' a tüfekli iki el ateş ederek , darp edip öldürdü . Kaçan şüpheli Ömer Sağlam polis tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı .