Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çelik: Hiçbir not çocuğunuzdan değerli değil

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, karnedeki notun, öğrencilerin hayatından daha önemli olmadığını belirterek, velileri çocuklarına karş

  Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik , karnedeki notun , öğrencilerin hayatından daha önemli olmadığını belirterek , velileri çocuklarına karşı anlayışlı olmaya çağırdı .

Ramazan Çelik , 18 Haziran Cuma günü ilçe genelindeki yaklaşık 35 bin öğrencinin karne alarak tatile gireceğini söyledi . Bin 500 öğretmenle eğitim verdikleri öğrencilerin çalışmalarının karşılığını karnelerinde göreceklerini söyleyen Çelik , öğrencilerden kiminin sevineceğini kiminin de üzüleceğini dile getirdi .

Çelik , " Çocukların hayatı karnelerindeki notların oranıyla değişmiyor . ' Karnesi iyi olanlar hayatta başarılı , karne notu kötü olanlar başarısız olacak ' diye bir şart yok . Her şeyin telafisi var . Veliler karnelerini alan çocuklarına bu bilinçle yaklaşsınlar . " dedi .

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çelik , " Çocuklarımız karne notlarından çok daha değerliler . Okulda dersleri kötü olup da hayatta çok başarılı olanların sayısı az değil . Matematiği okulda kötü olup ticarette harika işler yapan insanlar var . Herkes üniversiteli olacak , öğretmen olacak diye bir durum da söz konusu değil . Bu ülkede esnaflara da , işçilere de ihtiyaç var . Karne notu kötü olan çocukların velileri , çocuklarını karşılarına alıp , gözlerine bakıp kendilerini ne kadar çok sevdiklerini ifade etmeliler . " diye konuştu .

Çelik , ayrıca , karnesini alan öğrencilerin yaz dönemini en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğine işaret ederek , bu uzun zaman diliminde yararlı işlerle uğraşmalarını istedi .