Fildişi Sahili 0-0 Portekiz

2010 Dünya Kupası G Grubu'nda Fildişi Sahili ile Portekiz karşı karşıya geldi. İki takımında vasat bir futbol sergilediği maçta gol sesi çıkmadı.

  2010 Dü ; nya Kupası ' nın en zorlu grubu olarak gö ; sterilen G Grubu ' nun aç ; ılış maç ; ında Fildişi Sahili ve Portekiz karşı karşıya geldi . Bü ; yü ; k bir mü ; cadeleye sahne olan karşılaşma başladığı gibi 0-0 ' lık eşitlikle sona erdi . Fildişi maç ; ın genelinde daha arzulu taraf olarak dikkat ç ; ekti .

İki takım da ç ; ok fazla risk alamadığı mü ; cadelede golü ; bulamayınca , grup maç ; larına 1 ' er puanla başladılar .

Fildişi gruptaki ikinci maç ; ında ayın 20 ' sinde Brezilya ile karşı karşıya gelecek . Portekiz ise 21 Haziran ' da Kuzey Kore ile karşı karşıya gelecek .

RONALDO DİREĞİ VURDU . . .
Portekiz ' in dü ; nya futboluna hediye ettiği sü ; per yetenek Ronaldo , Fildişi karşısında aradığı boşlukları bir tü ; rlü ; bulamadı . Takımının en arzulu futbolcusu olarak dikkat ç ; eken Ronaldo ' nun karşılaşmanın ilk yarısında bir şutu direkten dö ; ndü ; . 11 . dakikada Ronaldo , Fildişi kalesine yaklaşık 30 metre uzaklıktan ç ; ok sert bir şut ç ; ıkardı , herkesin nefeslerini tutarak izlediği bu anda top yan direğe ç ; arpıp oyun alanına geri dö ; ndü ; .

MÜ ; CADELE YÜ ; KSEK GOL YOK . . .
Avrupa ' nın ve Afrika ' nın iki gü ; ç ; lü ; ekibini karşı karşıya getiren mü ; cadelede iki takım da bü ; yü ; k efor sarfetti . Fildişili oyuncular gü ; ç ; lü ; fiziklerini ve hareketliliklerini avantaj olarak kullanmaya ç ; alışırken , Portekiz de teknik kapasitesi yü ; ksek oyuncuları ile sonuç ; a gitmeyi hedefledi . Maç ; ın genelinde Fildişi topa daha ç ; ok hakim taraf olarak gö ; zü ; kü ; rken , Portekiz taraftarlarını sevindirecek bir oyun ortaya koyamadı .

VE DROGBA OYUNDA . . .
Fildişi Sahili ' nin ve turnuvanın en bü ; yü ; k yıldızlarından biri olan Didier Drogba sakatlığı nedeniyle , Portekiz karşısında maç ; a ilk 11 ' de başlayamadı . Gü ; nlerdir Drogba ' nın bu maç ; ta oynayıp oynayamayacağı sorusunun yanıtı merakla bekleniyordu . Sven Goran Eriksson , bü ; yü ; k kozu Drogba ' yı karşılaşmanın ikinci yarısında sahaya sü ; rdü ; . Drogba 66 . dakikada Chelsea ' den takım arkadaşı Kalou ' nun yerine oyuna dahil oldu . Drogba ' nın oyuna girmesi tribü ; nleri de hareketlendirdi . Drogba oyunda kaldığı sü ; re iç ; inde sakatlığının da etkisiyle fazla etkili gö ; zü ; kmedi .

KEITA SON 8 DAKİKADA . . .
Tıpkı Drogba gibi maç ; a yedekler arasında başlaya Galatasaraylı Abdul Kader Keita , karşılaşmanın son 8 dakikasında forma şansı bulabildi . Eriksson , maç ; boyunca sol kanatta istediklerini gerç ; ekleştiremeyen Gervinho ' nun yerine Keita ' yı sahaya sü ; rdü ; . Keita oyunda kaldığı kısa sü ; rede yaptığı klas hareketler ve verdiği paslar ile alkış topladı .


90 ' Karşılaşmada 3 dakika uzatma oynanacak .
86 ' Portekiz oyunu rakip yarı alana yıkmaya ç ; alışıyor .
85 ' Portekiz ' de Ruben Amorim oyunda . R . Meirelles oyundan alınan futbolcu .
82 ' Fildişi ' nde Gervinho oyun alanının kenarına geliyor . Yerine Kader Keita oyunda .
78 ' R . Meirelles ceza sahası dışından sert bir şut ç ; ekti . Top kaleci Barry ' nin kontrolü ; nde auta ç ; ıktı .
77 ' Kolo Toure ' nin tedavisi oyun alanının kenarında devam edecek .
74 ' Dindane sağ kanattan hızlı şekilde ileriye ç ; ıktı . İç ; eriye ortaladı . Ancak ç ; ok kö ; tü ; bir orta . Kalenin ü ; zerinden dışarı ç ; ıktı top .
73 ' R . Meirelles iç ; eriye ortaladı . Savunmada Kolo Toure uzaklaştırdı .
72 ' C . Ronaldo Zokora ' nın mü ; dehalesi ile yerde kaldı . Serbest vuruş kullanacak Portekiz . Topun başında R . Meirelles . . .
69 ' Ronaldo , Tiago ile duvar pasına girerek ceza sahasına girmek istedi . Ancak savunma araya girdi ve Ronaldo ' ya geç ; it vermedi .
68 ' Bu arada karşılaşmada yağmur yağışı iyice etkisini gö ; stermeye başladı .
67 ' Yaya Toure ceza sahası dışından sert bir şut ç ; ekti . Ancak kimseye değmeden dışarı ç ; ıktı .
66 ' Didier Drogba , Kalou ' nun yerine oyuna girdi .
61 ' Sol kanattan Tiene ortayı yaptı . Gervinho kafayı vurdu . Ancak top dışarı ç ; ıktı .
60 ' Gervinho sol kanattan ü ; ç ; rakibini ç ; alımlayıp ceza sahasına girdi . Gervinho kale sahasına kadar geldi . İç ; eri ç ; evirmek isterken top savunmanın mü ; dehalesi ile kornere ç ; ıktı .
59 ' Deco sol kanattan iç ; eriye ortaladı . Liedson kafayı vurdu . Ancak top kaleci Barry ' nin ü ; zerine gitti ve Fildişili kaleci topa sahip oldu .
56 ' Gervinho sol kanattan ceza sahası dışındaki Kalou ' ya attı . Ö ; nü ; bomboş olan Kalou yerden etkisiz bir vuruş yaptı ve top kaleci Eduardo ' da kaldı .
55 ' Portekiz ' de Danny ' nin yerine Simao oyunda
54 ' Dindane son ç ; izgiye inerken iç ; eriye ortaladı . Bruno Alves soğukkanlı bir şekilde topu uzaklaştırdı .
53 ' Liedson kendisine gelen uzun topu kafayla indirdi . Top kaleci Barry ' de kaldı .
50 ' F . Coentrao sol ç ; izgide iki rakibine rağmen iç ; eri ç ; evirmek istedi . Ancak top kimsenin mü ; dehalesi olmadan dışarı ç ; ıktı .
48 ' Korner kullanıldı . Portekiz savunmasından Bruno Alves topu uzaklaştırdı .
47 ' Gervinho sol kanatan son ç ; izgiye indi . İç ; eriye sert bir orta yaptı . Savunmaya ç ; arpan top ters kanattan kornere ç ; ıktı .
46 ' Ve ikinci yarı başladı .

FİLDİŞİ SAHİLİ 0-0 PORTEKİZ İLK YARI SONA ERDİ

45 ' Son hü ; cum şansı Portekiz ' in . . .
43 ' Fildişi takımı kendi yarı sahasında oyun kuruyor .
42 ' Korner kullanıldı . Penaltı noktasına doğru yö ; nelen topa Yaya Toure yü ; kseldi ancak yetişemedi .
40 ' Demel sağ ç ; aprazdan iç ; eriye ç ; evirdi . Savunmada Carvalho dikkatli .
38 ' Pozisyona aç ; ısından kısır , ancak mü ; cadele aç ; ısından ü ; st dü ; zey bir mü ; cadele gö ; rü ; yoruz sahada .
37 ' Yaya Toure Eboue ' ye 3 kişinin arasından enfes bir pas attı . Ancak kaleci Eduardo kalesinden ç ; ıkarak Eboue ' e gol şansı vermedi .
36 ' Gervinho kanat değiştirerek sağ kanattan ç ; izgiye indi . Ceza sahası sağ ç ; aprazından iç ; eriye yaptığı ortayı Bruno Alves uzaklaştırdı
33 ' Bu kez R . Meirelles Liedson ' a arapası attı . Kaleci Barry bu kez de hata yapmadan topa sahip oldu .
32 ' Deco ceza sahasına girerken Danny ' i savunmanın arkasına kaç ; ırmak istedi . Ancak pası ç ; ok hızlı . Kaleci Barry ç ; ıktı ve topu aldı . . .
30 ' Tiene sol kanattan iç ; eriye ortaladı . Top kaleci Eduardo ' da kaldı .
29 ' Eboue sol kanattan ileriye ç ; ıktı ancak Mendes ' in mü ; dehalesi ile yerde kaldı . Sağlık ekipleri oyun alanında .
25 ' Ronaldo sol kanattan ileriye hızlı ç ; ıktı . Ç ; izgiye inerken iç ; eriye ortasını yaptı . Demel ' e ç ; arpan top oyun alanının iç ; inde kaldı . Ardından Demel topu uzaklaştırdı .
24 ' Tiene topun başına geldi . Ceza sahasına ortaladı . Arka direğe yhö ; nelen topu kaleci Eduardo kolayca kontrol etti .
23 ' R . Meirelles Dindane ' yi hızlı hü ; cuma ç ; ıkarken dü ; şü ; rdü ; . Serbest vuruş Fildişi ' nin .
22 ' Gervinho sol ç ; aprazda rakiplerini birer birer geç ; ti . Son olarak Ricardo Carvalho ' yu da geç ; en Gervinho kaleye şutunu ç ; ekecekken son anda savunma araya girdi .
20 ' Ronaldo hakeme itirazlarında dolayı sarı kart gö ; rdü ; .
19 ' Ronaldo ç ; alımlarla ceza sahasına girerken yerde kaldı . Uruguaylı hakem devam dedi .
18 ' Tiene sol kanattan ileriye ç ; ıktı . Ç ; izgiye inmeden ceza sahasına ortasını yaptı . Ancak ç ; ok kö ; tü ; bir orta . Dışarı ç ; ıtkı top . . .
14 ' Bruna Alves Gervinho ' ya sağ ç ; aprazdan yakınlarında dü ; şü ; rdü ; . Atış Fildişi ' nin .
13 ' Ronaldo kaleye yaklaşık 25 metre mesafede rakibini geç ; irerek ö ; nü ; nü ; boşalttı . Ö ; nü ; ne aç ; ılan topa ç ; ok sert vuran Ronaldo ' nun şutu direkten dö ; ndü ; ve auta ç ; ıktı .
12 ' Direkten dö ; ndü ; . Pozisyonun kahramanı C . Ronaldo!
11 ' Deco korneri kullandı . Arka direkte ü ; ç ; Portekizli topa yü ; kseldi . Ancak meşin yuvarlak diğer kanada kadar aç ; ıldı . . .
10 ' Portekiz takımı korner kullanacak . Ceza sahası kalabalık . . .
6 ' Zokora hızlı hü ; cuma ç ; ıkmak isteyen Cristiano Ronaldo ' ya sert bir mü ; dehale ile yere dü ; şü ; rdü ; . Sarı kart Zokora ' ya
5 ' Gervinho sağ kanattan ceza sahasına girerken iç ; eri ç ; evirdi . Kale sahası ü ; zerine doğru gelen topa Tiote vuramadı .
4 ' Dindane sağ kanattan ileriye hızlı ç ; ıktı . Ancak Danny araya girdi ve topu taca attı .
3 ' Demel sağ kanattan ç ; izgiye kadar indi . F . Coentrao ' yu geç ; mek isterken topun hakimiyeti kaybeti . Kale vuruşu kullanacak Portekiz .
2 ' Ronaldo ceza sahası ö ; nü ; ndeki Danny ' e yerden gö ; nderdi . Danny ceza sahasına girerken Kolo Toure araya girdi ve topu takım arkadaşlarına kazanadırdı .
1 ' Ve karşılaşma başladı . İki takıma da başarılar diliyoruz .

Porth Elizabeth kentindeki 46 bin seyirci kapasiteli Nelson Mandela Bay stadyumunda oynanacak maç ; ı Uruguay ' dan Jorge Larrionda , Pablo Fandino ve Mauricio Espinosa hakem ü ; ç ; lü ; sü ; yö ; netecek .

Galatasaraylı Abdul Kader Keita ve Drogba yedekler arasında bulunuyor .

2010 DÜ ; NYA KUPASI HAKKINDA TÜ ; M HABERLER

FİLDİŞİ SAHİLİ

1-Boubacar Barry
21-Emmanuel Eboue
4-Kolo Toure
20-Guy Demel
17-Siaka Tiene
10-Gervais Kouassi
5-Didier Zokora
19-Yaya Toure
9-Cheik Tiote
8-Salomon Kalou
15-Aruna Dindane .

PORTEKİZ

1-Eduardo
3-Paulo Ferreira
2-Bruno Alves
6-Ricardo Carvalho
23-Fabio Coentrao
8-Pedro Mendes
16-Raul Meireles
20-Deco
7-Cristiano Ronaldo
10-Danny
9-Liedson