Çorum İncesu Kanyonu turizm merkezi olacak

Çorum'un Ortaköy ilçesindeki İncesu Kanyonu'nun turizm merkezi olması için İncesu Köyü'nün mimari olarak çehresi değiştirilecek ve aile pansiyonculuğu

  Çorum ' un Ortaköy ilçesindeki İncesu Kanyonu ' nun turizm merkezi olması için İncesu Köyü ' nün mimari olarak çehresi değiştirilecek ve aile pansiyonculuğu geliştirilecek .

Merkezi İstanbul ' da bulunan Çorum Eğitimci Sanayici ve İşadamları Derneği ( ÇESİAD ) tarafından düzenlenen tanıtım programı kapsamında , aralarında Beşiktaş ' ın eski yıldızlarından Pascal Nouma , 24 TV ' den Fuat Kozluklu , Okan Karacan , Murat Parasayar , pop sanatçısı Emel Yalçın gibi ünlü isimlerin de yer aldığı yüzlerce davetli Hattuşa , Alacahöyük ve Şapinuva ören yerlerini ziyaret etti .

Çorum tanıtım gezisinin son durağı ise Ortaköy ilçesinde 8 farklı medeniyete ev sahipliği yapan doğa harikası İncesu Kanyonu oldu . Kanyona yapılan geziye Vali Nurullah Çakır , Garnizon Komutanı J . Kd . Alb . Eyüp Bölük , Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray , Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru , TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal , ÇESİAD Başkanı Mehmet Yıldırım ve dernek üyeleri ile çok sayıda Ortaköylü de eşlik etti .

Geziye katılanlar , ilk olarak kanyon girişinde açılan Ortaköy ' ün yöresel eserlerinin sergilendiği stantları gezdi . Burada hatıra alışverişi yapan davetliler , ilçenin kendine has yöresel kıyafetleri , el işlemeleri ve çantalarına büyük ilgi gösterdi . Daha sonra , İncesu Kanyonu ' nun tarihi ve doğal güzellikleri gezildi . Köy içinde ufak bir gezinti yapan davetliler , yağışlar nedeniyle su seviyesinin yüksek olduğu kanyona giremedi . Kanyon yanındaki yüksek tepeye çıkılarak bölgenin güzelliklerini görme fırsatı buldular . İncesu gezisi piknik ile son buldu . Ortaköy Belediyesi ve Kaymakamlığı tarafından ağırlanan konuklar geziden memnun kalırken , ilçenin misafirperverliği de tam not aldı .

İncesu Kanyonu ' nu ilk kez ziyaret etme fırsatı bulan Vali Nurullah Çakır , bölgeyi çok beğendiğini söyledi . Çorum ' un tarihi yerlerinin gelişimi için çalışmalara başladıklarını anlatan Çakır , İncesu Kanyonu ' nda ise önemli turizm çalışmalarının acilen yapılması gerektiğini ifade etti . Köyde aile pansiyonculuğu projesinin hayata geçirilmesinin önemine değinen Vali Çakır , pansiyonculuk ile bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklama fırsatı bulacağını anlatarak , gelen misafirlere Türk misafirperverliğini göstereceklerini belirtti . Çakır , köy sakinlerinin bu tür örnek işletmelerin bulunduğu illere götürülerek bilgi edinmelerinin sağlanması gerektiğini de vurguladı .

İncesu köyü sakinlerinden de seracılık yapmalarını isteyen Vali Çakır , " Köyünüzde seracılığı geliştirelim . Buraya gelen insanlara her mevsim sunabileceğimiz ürünler olmalı . Siz isteyin biz devlet olarak yanınızdayız . İncesu ' yu turizme kazandıralım . " diye konuştu .

İncesu Köyü ' nde peyzaj çalışması yapılması için İl Özel İdaresi ' ne talimat veren Vali Nurullah Çakır , İncesu ' daki manzaranın güzelliği ile köydeki evlerin birleştirileceğini ve turizme önemli bir merkez kazandıracaklarını sözlerine ekledi .