İMKB gongu bugün Türkiye Gazetesi için çaldı

İhlâs Gazetecilik bünyesinde yer alan Türkiye Gazetesi'nin 3-4 Haziran tarihlerinde halka arz edilen hisseleri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda

  İhlâs Gazetecilik bünyesinde yer alan Türkiye Gazetesi ' nin 3-4 Haziran tarihlerinde halka arz edilen hisseleri , İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ' nda ( İMKB ) yapılan gong töreniyle işleme başladı .

IHGZT koduyla Ulusal Pazar ' da işlem görecek olan hisseler için gongu Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK ) Başkanı Vedat Akgiray , İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve İhlâs Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören birlikte çaldı .

Gongu çalmadan önce söz alan Hüseyin Erkan , ekonomik zemine rağmen halka arz sürecinde önemli bir başarı elde edildiğini dile getirdi . Erkan , " Bu ay sonuna kadar sayıyı 10 ' a çıkarmayı hedefliyoruz . Sene sonu itibarıyla halka açılmalar 30 ' u bulacak . İkinci altı aydan daha da umutluyum . 90 ' lı senelerin ortalamalarını yakalayacağız hatta geçeceğiz . " dedi .

Türkiye ' nin İMKB ' de yer alan üçüncü gazete olduğunun altını çizen Erkan , " Bu gazetemiz başarılı bir halka arz süreci geçirdi ve 26 milyon 400 bin lira nominal değer elde etti . Hisseleri 1 , 65 liradan satışa sunulan Türkiye Gazetesi ' nin 8 , 25 fiyat gelir ortalaması söz konusu . " açıklamasını yaptı . İMKB Başkanı , hisselerin yüzde 86 ' sının yurt içi bireysel , yüzde 10 ' unun yurt içi kurumsal , yüzde 4 ' ünün de şirket çalışanlarına satıldığını bildirdi .

Türkiye Gazetesi ' nin halka arzından duyduğu memnuniyeti dile getiren İhlâs Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören ise " Sermaye piyasasında önemli bir atılım görüyoruz . SPK ve İMKB halka açık şirketlerin sayısını arttırmaya çalışıyor . İyi bir halka arz imkânı sunuyorlar . " değerlendirmesini yaptı . İMKB ' ye başvurunun şirketlerin kendine olan güvenini ortaya koyduğunu kaydeden Ören , Türkiye Gazetesi ' nin hisseleriyle gereken başarıyı elde edeceğinin altını çizdi .

SPK Başkanı Vedat Akgiray da Türkiye Gazetesi ' ni tebrik etti ve şirketlerin sermaye piyasasına yönelimlerin artacağına olan inancını vurguladı .

Konuşmaların ardından geri sayım başladı . Saatler 9 . 30 ' u işaret ederken Erkan , Akgiray ile Ören ellerine aldıkları gongları çaldı ve Türkiye Gazetesi ' nin Ulusal Pazar ' da işlem görmesinin önünü açtı . Törene esprileriyle renk katan SPK Başkanı Vedat Akgiray ' ın gong yerine kürsüye konulan mikrofonları eline alması ise tören salonunda gülüşmelere neden oldu .