Gömeç'te Zeytincilerin Tariş'e Sahip Çıkması İstendi

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde, 1029 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ahmet Ali Uzun, ortaklardan kooperatife sahip çıkmalarını istedi

  Balıkesir ' in Gömeç ilçesinde , 1029 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ahmet Ali Uzun , ortaklardan kooperatife sahip çıkmalarını istedi . Yörede yüksek rekolte beklediklerini belirten Uzun , Gömeç de 1 milyon 750 bin zeytin ağacının bulunduğunu söyledi .
Gömeç Tariş Kooperatifi Başkanı Ahmet Ali Uzun , ortaklardan 200 bin lira alacakları olduğunu belirterek kooperatife sahip çıkılmasını istedi . Zeytinyağı fabrikasının günlük 160 ton zeytin işleme kapasitesine sahip olduğunu söyleyen başkan Uzun , " Kooperatif olarak 650 ortağımız var . Ortaklarımıza en iyi hizmeti vermek için canla başla çalışıyoruz . Ortaklarımızın da kooperatife sahip çıkmalarını istiyoruz . Ortaklardan 200 bin lira alacağımız var . Borcu olanların ödemelerini istiyoruz . Körfez zeytinyağları çok lezzetli . Yağımızın kalitesini bozmamak için gayret göstermeliyiz . Bunun için de coğrafi işaret almamız şart . Yağ kalitesini başka türlü korumak zor . Uçakla ilaçlamanın yapılıp yapılmayacağı bakanlığın iznine tabi . Biz Gömeç kooperatifi olarak kendi başımıza uçakla organik ilaçlama yapabiliriz . Çiftçilerimizin bilinçlenmesi için üniversitelerden davet ettiğimiz bilim adamlarına konferanslar verdiriyoruz . Zeytincilerimize bin 860 liraya zeytin hasat makinesi temin etmeye başladık . Yörede makineli hasadın yaygınlaşmasını istiyoruz " dedi .