Diyarbakır'da Bağlar Belediye Başkanı Baran Esnafın Sorunlarını Dinledi

Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran Öğretmenler Caddesi esnafını ziyaret ederek, yaşadıkları sorunlara ilişkin bilgi aldı.

Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, BDP İlçe Başkanı Mahmut Büyükbayram ve ilçe yöneticileri, Belediye Başkan yardımcıları Derye Tamriş ve Osman Kaya, Belediye Meclis üyeleri ve Özgür Yurttaş Derneği yöneticileri toplu bir şekilde Öğretmenler Caddesi esnafını ziyaret etti. Ziyarette Baran, esnafın karşılaştığı sorunlar ve belediye çalışmaları ile ilgili bazı esnafla sohbet ederek konuyla ilgili bilgi aldı. Caddelerin sulanması, seyyar satıcıların yolu işgal etmesi, temizlik, ara sokaklardaki kilitli
parke taşlarının onarımı ve ilaçlama gibi konulardaki taleplerini dile getiren mahalle esnafı, Baran'ın ziyaretinden dolayı memnun olduklarını ve belediyenin çalışmalarını desteklediklerini ifade ettiler. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte zamansız çöp bırakma sorunun yoğunca yaşadıklarını belirten Başkan Baran, "Temizlik ekiplerimiz günde 3 kez çöp topladıkları halde temizlik sorunu çözülemiyor. Bunun için halkımızın çöp toplama saatlerine dikkat etmeleri çok önemli. Bunu her zaman söylüyoruz.
Yurttaşlarımızın çöplerini çöp saatinde dışarı çıkarmalarını istiyoruz" dedi.
Özellikle yol ve kaldırım işgaline dikkat çeken Baran, "Vatandaşlarımızın daha rahat etmesi, cadde ve sokaklarımızın kirlilik görüntülerinden kurtulması için yol ve kaldırım işgallerine son vermeliyiz" diye belirtti.
Sokakta oynayan çocuklar ise mahallelerinde sık sık arabaların geçmesinin kendilerini rahatsız ettiğini dile getirerek şunları söyledi:
"Bizim mahalleden arabaların geçmesini istemiyorum. Bizim mahallede çok ufak çocuklar var zaten. Bizim mahallede sırf bu yüzden kavga çıkıyor. Belediye Başkanımız Yüksel Baran bizim mahalleyi ziyaret ettiği için bizim bu şikayetimizi onlara söylemek istedik."
Diğer bir mahalleli çocuk ise, "O gün az kalmıştı araba bir çocuğa çarpacaktı. Bizim mahalleden bir kamyon geçti ve eve değdi. Az kaldı ev yıkılacaktı" diyerek buna bir çözüm bulunmasını istedi.