Ak Parti'li Erdem'den Dış Politika Değerlendirmesi

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "AK Parti Hükümeti ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan dış politikada onurlu duruşu ile gelecekte efsaneleşecek güzellikleri yaşatıyor" dedi.

Türk Milletinin kendisine gelmeye başladığını ve özgüvenin katlanarak arttığını iddia eden Erdem, "Muhalefet bu gelişmeler karşısında dış politika görüşlerini de ortaya koymaktadır. Yavru muhalefetin sesi soluğu kesildi.Ana muhalefet ise özet olarak dış ilişkilerde Türkiye'nin eski günlere dönmesini sağlayacaklarını ifade ediyor. Yani Ortadoğu'ya ve Araplara sırtını dönen, Osmanlı bakiyesi halkları unutan ve ilgilenmeyen, İsrail'le barışan, İran ve Brezilya gibi ülkelerden hemen uzaklaşan, ABD dış politikasına uyum gösteren, aslında AB'ne girmek istemese de girmek için çalışıyormuş gibi yapan bir Türkiye'ye geri dönüş" dedi.
Muhalefet partilerin olumlu gelişmelere rağmen eleştirilerini sürdürdüğünü iddia eden Erdem, "CHP bunları yaparken bir taraftan da Emperyalizm'e karşı mücadele ettiğini de söylemeyi ihmal etmeyecektir. CHP diğer taraftan da MHP ile beraber, ABD'nin Büyük Orta Doğu Projesi Eş Başkanı Recep Tayyip Erdoğan iftirasını da sürdürecektir. AK Parti'yi ve Recep Tayyip Erdoğan'ı ABD'nin güdümünde olmakla suçlayanlar şimdi de ABD ile ilişkilerimiz bozuluyor, dış politikada eksen kayıyor diye feryat ediyorlar. İşte müfterilerin geldiği duruma bakalım da ibret alalım. MHP ve CHP iftira, yalan ve karalamayı siyasetlerinin nirengi noktası yaptıkları müddetçe asla iflah olmayacaklardır" diye konuştu.
Milletin gerçekleri gördüğünü savunan Erdem, şunları söyledi: "AK Parti Hükümeti'nin dış politikadaki adımları neticesinde Türkiye 'Büyük Ülke' olma yolunda hızla ilerliyor. Dünya'nın dengelerinin yeniden kurulduğu bu günlerde Türkiye dengelenen değil, denge kuran bir ülkedir. Artık ekseni oluşturulan bir Türkiye değil, eksen kuran bir Türkiye vardır. Gelecek bu günden daha güzel olacaktır"