Abdallar Yağmura Meydan Okudu

Kırşehir'in Kaman ilçesinde düzenlenen Abdallar Şöleni yağmura rağmen büyük beğeni topladı.

  Kaman Kaymakamlığı öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kaman Belediyesinin desteği ile düzenlenen " Kaman Kaymakamlığı 1 . Abdallar Şöleni " sağanak yağmura rağmen büyük bir ilgi gördü .
Kamanlı Abdalların oluşturduğu Mehter Takımının İstiklal Marşını seslendirmesiyle başlayan programa , Vali Mehmet Ufuk Erden , Milletvekilleri Mikail Arslan ile Metin Çobanoğlu , İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk , Kaman Kaymakamı Abdullah Küçük , Belediye Başkanı Erhan Talu ve çok sayıda abdal ile vatandaş katıldı . Şölenin sunuculuğu da Ankara Park Fm ' in program sunucu 06 Metin gerçekleştirdi .
Şölen kapsamında Abdal kültürünün tanınması ve tanıtılması amacıyla düzenlenen ' Geçmişten Günümüze Abdal Kültürü ' konulu konferans ise Belediye altındaki Dadaloğlu Salonunda protokol ile vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi . Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Emekli Öğretmen ve Araştırmacı Mümtaz Boyacıoğlu ile Araştırmacı ve Yazar Adnan Yılmaz katılarak , Abdal kültürü ve tarihi ile yaşanmış hayat hikayeleri anlattı . .
Konferans sonrasında festivalin şölen kısmına geçildi . Çarşı meydanında toplanan minik , genç ve büyük davul-zurna ustalarından oluşturulan kortejle şehir stadına gidilirken yol boyunca çeşitli gösteriler de yapan Kaman Abdalları vatandaşları da davet ederek şölen alanına ulaştı .
Şehir stadyumun içi ve dışı tıka basa dolarken , Kaman ' ın ilk Mehteran ekibinin konseri büyük ilgi gördü .
Şehir stadyumunda aniden bastıran sağanak yağış nedeni ile zor anlar yaşayan Abdallar ve vatandaşlar yağışlar nedeni ile kapalı spor salonuna geçti . Yağmur ve rüzgarın kesilmesi üzerine yeniden açık alana taşınan şölen boyunca minik ustaların boylarından büyük davullarla yaptıkları gösteri oldukça beğenildi .
Ödüllü Davul Ustası Adem Göçer ' in davul-zurna gösterileri ile iyice coşan kalabalık , Mahalli Sanatçılardan Selahattin Ertürk , Sefer Altış , Mustafa Ertürk , Hacı Ertürk , Haydar Akyol , Arafa Akyol ve Hüseyin Akyol ' un saz ve sözleriyle geç saatlere kadar türküye doydu .