Viranşehir Belediye Personeli 25 Haftadır Başkanlarının Yolunu Gözlüyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediye personeli, KCK operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen belediye başkanlarının yolunu 25 haftadır gözlüyor.

Belediye başkanlarının tutuklanmasını her hafta yaptıkları basın açıklaması ile proteste eden Viranşehir Belediyesi çalışanları ve Genel-İş işyeri temsilcisi Hikmet Burun, son siyasal gelişmeleri ve süreci değerlendirdi. Viranşehir'de her hafta belediye başkanlarının tutuklanmalarını "Kara Perşembe" olarak tanımlayan Belediye çalışanları, başkanı Leyla Güven'in bir an önce bırakılmasını istedi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanı M. Ali Türk, İsrail saldırısını şiddetle kınadıklarını ve bu
saldırının hükümetin basiretsizliğinden kaynaklandığını dile getirdi. Diğer taraftan ülke içerisinde operasyonların devam ettiğini, kan, gözyaşının dinmediğini, bu durumun bütün ülkeyi acıya boğduğunu ve bir an önce son bulması gerektiğini söyledi. Türk, tutuklu bulunan Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven ile diğer Belediye Başkanlarının bir an önce serbest bırakılmasını istedi.