Hakkari'de İzinsiz Gösteri Hakkari

-HAKKARİ'DE İZİNSİZ GÖSTERİ HAKKARİ (A.A) - 12.06.2010 - HAKKARİ'DE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN ŞEHİR YAPILANMASI KCK'YA YÖNELİK OPERASYONU PROTESTO EDEREK,

 

-HAKKARİ ' DE İZİNSİZ GÖSTERİ

HAKKARİ ( A . A ) - 12 . 06 . 2010 - Hakkari ' de terör örgütü PKK ' nın şehir yapılanması KCK ' ya yönelik operasyonu protesto ederek , Atatürk anıtı ve MOBESE kameralarına taşla saldıran gruba , polis , bibergazı ve tazyikli suyla müdahale etti .

BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ile Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu , ilçe belediye başkanları ve partililer , KCK ' ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 kişinin serbest bırakılması amacıyla Bulvar Caddesi ' ndeki Belediye Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı .

Açıklamanın ardından BDP İl Başkanlığına doğru yürüyüşe geçen kalabalık , mahkeme sonucunun açıklanmasına kadar parti binası önünde bekleyeceklerini belirtti .

Bu sırada kalabalık arasından bir grup , izinsiz yürüyüşe geçerek , Atatürk anıtı ve MOBESE kameralarına taşla saldırdı .

Polisin , bibergazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunduğu göstericiler , ara sokaklara dağıldı .

Yollara barikat kurarak ateş yakan göstericiler , eylemlerine devam ediyor .

Terör örgütü PKK ' nın şehir yapılanması KCK ' ya yönelik 9 Haziranda kent merkezindeki bazı adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan , aralarında BDP İl Başkanı Mehmet Sıdık Akış ile Merkez İlçe Başkanı Seyhan Şahin ve Belediye Meclis Üyesi Tahir Koç ' un da bulunduğu 10 kişi , bugün adliyeye çıkartılmıştı .

12 . 06 . 2010 16 : 15 : 12