Hakkari Bdp, 'Gözaltında Taciz' İddiaları Üzerine Eylem Yaptı

Hakkari Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisi, gözaltında bulunan partili kadınlara yapıldığı öne sürülen sözlü ve fiili tacizi düzenledikleri bir yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti

  Hakkari Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) Kadın Meclisi , gözaltında bulunan partili kadınlara yapıldığı öne sürülen sözlü ve fiili tacizi düzenledikleri bir yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti .
Bulvar Caddesi ' ndeki parti binası önünde toplanan kalabalık , ellerindeki pankartlarla basın açıklamasının yapılacağı belediyeye doğru yürüyüşe geçti . Yürüyüşe ; Hakkari BDP Milletvekili Av . Hamit Geylani , BDP Parti Meclis Üyesi Salih Yıldız , Hakkari Belediye Başkanı Dr . Fadıl Bedirhanoğlu , Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin , Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar , Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre , ilçelerde gelen partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı .
BDP Kadın Meclisi adına bir açıklama yapan Mehtap Daştandemirer , bir süre önce gözaltına alınan arkadaşlarının emniyette ağır psikolojik baskı altında bırakılmakta olduğunu savundu . Daştandemirer , " Alkollü oldukları belirtilen polislerce gözaltındaki kadın arkadaşlarımıza sözlü ve fiziki taciz yapılmıştır . Hakkari Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü adeta arkadaşlarımızdan intikam almaktadır . Gözaltı süreleri keyfi olarak uzatılmakta , ' Dosyalarında gizlilik var ' denilerek avukat görüşleri engellenmek
istenmektedir . Hakkari halkı taciz ve baskılarla sindirilmek istenmektedir . Gözaltına alınan 10 arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz . Baskılar asla bizi mücadelemizden geri çeviremeyecektir " iddialarında bulundu .
BDP Parti Meclis Üyesi Salih Yıldız ise 3 milyon oya sahip olan BDP ' ye yapılanların ikiyüzlülük olduğunu belirtti . Yıldız , " Başbakan Erdoğan daha önce bir açıklama yaparak , ' Gazze Hamas terör örgütü değildir ' demişti . Peki 3 milyon oy alan bizim Barış ve Demokrasi Partimiz nasıl oluyor da terör örgütü olarak lanse ediliyor " ifadelerini kullandı .
Yürüyüş esnasında muhtemel olaylara karşı kepenk kapatan bazı esnaf , basın açıklamasının sona ermesiyle iş yerlerini açtı .