Gül: AB hedefimizden sapma yok - POLİTİKA

Cumhurbaşkanı, ‘eksen tartışmaları’na ilişkin “Yarım asırı aşkın hedefimizden en ufak sapma yok” dedi



Cumhurbaşkanı, ‘eksen tartışmaları’na ilişkin “Yarım asırı aşkın hedefimizden en ufak sapma yok” dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Paris Boğaziçi Enstitüsü’nün yemeğinde konuştu.  Gül, eksen tartışmalarına ilişkin “Türk dış politikasının ana eğilimi AB ve Avrupa ile bütünleşmektir. Yarım asrı aşkın süredir bu hedefimizden en ufak bir sapma söz konusu değildir. Son dönemde AB’ye tam üyelik istikametinde çok daha süratli bir şekilde yol aldığımız da bir gerçektir” dedi, Türkiye’nin tarihten gelen beraberliği olan ülkelere ilgi göstermesinin kınanacak bir şey olmadığını söyledi.

İRAN’LA ÇÖZÜM DİPLOMASİ

Abdullah Gül, Le Monde gazetesindeki röportajında ise  BM’deki ‘hayır’ oyunu değerlendirdi: ‘’İran’la diplomatik kanalların açık kalmasını istedik. Çünkü komşumuz’’ dedi.

İSRAİL’LE HER ŞEY OLABİLİR’

 Gül, İsrail’in saldırısına ilişkin ise özür dilenmesi, tazminat ödenmesi, bağımsız bir soruşturmanın başlatılmasına izin verilmesi veya ablukanın kaldırılması halinde, Türkiye tarafından affedilebileceği mesajını verdi. “İsrail’in hiçbir şey yapmaması halinde ne olur?” sorusuna ise ‘’Her şey olabilir’’ yanıtını verdi.

İnternet yasağı bize yakışmıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Medya Derneği yöneticileriyle Tarabya’daki Huber Köşkü’nde görüştü. Medya Derneği yönetcileri Cumhurbaşkanı Gül ile Youtube ve Googe yasağını görüştü. Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı’na ait Huber Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Gül ile bir araya gelen Medya Derneği Yönetcileri adına a açıklama yapan Başkan Salih Gül’e derneğin faaliyetlerini anlattıklarını belirtti. Memecan görüşmede internet yasaklarını da ele aldıklarını ifade ederek ‘Ancak bu meselenin sadece yasak yönü yok bir de veri gibi maliye gibi sorunları da var” diye konuştu. 

 

Star Gazete