Tüketiciler Derneği, sabit telefonların iptali için kampanya başlatıyor

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, Türk Tekekom'un sabit ücret uygulamasından vazgeçmemesi halinde sabit telefonların iptali için k

  Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz , Türk Tekekom ' un sabit ücret uygulamasından vazgeçmemesi halinde sabit telefonların iptali için kampanya başlatacaklarını söyledi . Tüketici Dernekleri Federasyonu ' nun Ördekli Kültür Merkezi ' nde gerçekleştirdiği 3 . Olağan Genel Kurul toplantısında alınan kararları açıklayan Sıtkı Yılmaz , tüketici vicdanında kanayan yara olan sabit ücretlerle ilgili çalışma başlatacaklarını dile getirdi .

Konuşandan fatura bedeli ve sabit ücret alan Türk Telekom telefonlarının iptal edilmesine yönelik tüketici şikayetlerini değerlendirdiklerine işaret eden Yılmaz , şunları söyledi :

" Tüketiciye sabit telefondan dolaylı hizmet aldığı için sabit ücret alındığını söyleyen Telekom yetkilileri , tüketiciye ait olan aynı hattan ilan ve reklamlarına karşılık , tüketici için bir ücret indirime gitmemektedir . Sorun dolaylı yararlanmaksa , bu karşılıklı olmalıdır . Dernek olarak sabit ücretin alınmasına kesin olarak karşı olmakla birlikte , hakkaniyet kuralından uzak bu uygulamayı sorgulamak istiyoruz . " dedi .

Standart hattan alınan 12 , 28 TL , hesaplı hattan alınan 8 , 14 TL ' nin maliyet hesabını hangi kriterlere göre yapıldığını bilmek istediklerini ifade eden Yılmaz , sabit ücret konusunda tüketici lehine , Tüketici Mahkemeleri ' nin ve Asliye Hukuk Mahkemeleri ' nin kararları bulunduğuna dikkat çekti . Yılmaz , sabit ücretin maliyet hesabı hakkında Türk Telekom ' dan bilgi isteneceğini belirterek , " Gelen bilgiler değerlendirilecek ve gelen bilgilerin tatmin edici bulunmaması halinde bir kampanya ile sabit telefonların iptali gündeme gelecektir . " diye konuştu .