‘Çürük’ raporu ile arsa zengini oldu - POLİTİKA

Sahte Çürük Çetesi iddianamesine giren Albay Üçok’un mal varlığı şaşkınlık yarattı. Genelkurmay Adli Müşaviri’ne şok suçlamalar yöneltildi

 

Sahte Çürük Çetesi iddianamesine giren Albay Üçok’un mal varlığı şaşkınlık yarattı . Genelkurmay Adli Müşaviri’ne şok suçlamalar yöneltildi

HELİN ŞAHİN - BÜNYAMİN DEMİRKAN

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından yürütülen sahte çürük raporu soruşturması kapsamında ve aralarında Hava Kuvvetleri eski Askeri Savcısı Albay Ahmet Zeki Üçok’un da bulunduğu 8’i tutuklu 17 şüpheli hakkında hazırlanan 257 sayfalık iddianame İstanbul 11 . Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi . Albay Üçok’un 129 ile 403 yıl arasında hapisle cezalandırılması istenen iddianamede aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve dizi film oyuncusu Engin Akyürek’in de olduğu 61 müşteki yer aldı .

ZENGİNLERE ‘ASKERLİK’ HİZMETİ

Şüpheliler Albay Zeki ÜÇOK , ilkokul terk Murat Tugay Tepe , Emekli Binbaşı Fehmi Suna ve Emekli Astsubay Erdem Kılıç yöneticiliğindeki çetenin “Ekonomik durumu iyi olan ve askerlik hizmetini yapmak istemeyen kişilere Çürük Raporu alma , askerliğini istediği yerde ve rahat yaptırma , bedelli askerlik için KKTC vatandaşı yapma , askerlik işlemleri ile ilgili Tecil , Bakaya ve GBT kayıtları ile ilgili işlemleri halletme sözü vererek” haksız kazanç sağladıkları ayrıntılarıyla anlatıldı .

MALVARLIKLARI DA İDDİANAMEDE

1 numaralı sanık Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ile Askeri Yargıtay Hakimi Binbaşı Mehmet Çelik’in suç tarihlerinde edindiği malvarlıkları da iddianameye girdi . Örgütün suçtan elde ettiği gelirin miktarı net olarak tespit edilemediği anlatılan iddianamede , BDDK murakıpları çete üyeleri ile sahte çürük raporu almak isteyen şahıslar arasında 411 bin 235 TL para hareketinin gerçekleştiğini saptadı .

ÜÇOK’UN ARSASI 21 BİN METREKARE

Savcılar “Ahmet Zeki Üçok ve Mehmet Çelik’in iş ve gelir durumlarına uygunluk teşkil etmeyen mal varlığına rastlanıldığı ve suç tarihleri ile uyumlu kayıtlar tespit edildiği” değerlendirmesi yaptı . Albay Üçok’un 2008 model Audi marka otomobilinin yanı sıra suç tarihleriyle uyumlu zamanlarda Ankara Gölbaşı Karaoğlan mevkiinde 21 bin 300 metrekare arsa aldığı vurgulandı . Tutuksuz sanık Askeri Yargıtay Hakimi Binbaşı Mehmet Çelik’in de 2008’de Gölbaşı Taşpınar köyünde üç adet 24 bin 60 metrekare , iki adet 2 bin 890 metrekare , 9 adet 22 bin 416 metrekare arsa aldığı , 2009 yılında da Çankaya Mühye köyünde iki adet 869 bin 250 metrekare arsa aldığı belirlendi .



Star Gazete