Millî Takım açıklandI son 'Türk' aranıyor!

Türkiye'de 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında yapılacak 2010 Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'ımızın aday kadrosu belirlendi. Başantrenö...



Türkiye'de 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında yapılacak 2010 Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'ımızın aday kadrosu belirlendi. Başantrenör Tanjevic, hedeflerinin ilk 4 olduğunu söyledi. 15 kişiyi açıklayan Karadağlı çalıştırıcı, bir yabancıyı Türk yapabileceklerini kaydetti. Fenerbahçe Ülker'li Kinsey ile Preldziç'in bu hususta yakın takibe alındığı ortaya çıktı.

Türkiye'nin ev sahipliğinde 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'ımızın aday kadrosu belli oldu. Sakatlıklar olmasına karşın aday kadroyu 15 kişiyle sınırlı tutan başantrenör Bogdan Tanjeviç, sürpriz bir açıklama yaptı. Tecrübeli çalıştırıcı, "Ümit Milli Takım'dan kadroya eklemelerimiz olacaktır. Aynı zamanda da eğer bulabilirsek, bu işe değecek bir yabancı oyuncuyu da Türk yapıp, Milli Takım'a eklemeyi düşünüyoruz." dedi. Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de, "Aday var. Çalışma da var. Kısa sürede bir noktaya getireceğiz." bilgisini verdi. Bu ismin büyük ihtimalle Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker formasıyla şampiyonluk sevinci yaşayan ABD'li Tarence Kinsey olacağı öğrenildi. Diğer alternatif ise Sarı-Lacivertlilerin Boşnak asıllı Sloven yıldızı Emir Preldziç. Bu hususta Slovenya Federasyonu ile temasa geçilirken Kinsey ve Preldziç'in Bogdan Tanjeviç'in talebelerinin olması avantaj olarak görülüyor. Bu iki isim olmazsa ismi saklanan bir başka ABD'liye teklif götürülecek.
Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, A Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjeviç, Menajer Harun Erdenay ve İdari Menajer Barbaros Akkaş'ın katıldığı basın toplantısında konuşan Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, hedeflerinin yarı final grubuna yükselmek olduğunu; ancak bunun da kolay olmadığını bildiklerini söyledi. Ankara grubundan avantajlı bir şekilde çıkmayı arzuladıklarını belirten Demirel, hem organizasyon hem de sportif başarıyla gurur duymak istediklerini vurguladı. Son 10 yılda çeşitli kategorilerde çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarına işaret eden Demirel, "Bu durum bizlere daha fazla sorumluluk yüklüyor." şeklinde konuştu. Demirel, hastalığına rağmen takımın başında olmaya karar veren Bogdan Tanjeviç'e fedakârlığından dolayı teşekkür etti.
Karadağlı teknik adam Bogdan Tanjeviç ise dev şölende hedeflerinin ilk 4 olduğunu kaydetti. Çok tehlikeli bir takıma sahip olacaklarına dikkati çeken Tanjeviç, "Grupta birinciliği elde etmek için çok ter dökmemiz gerekecek. Sahip olduğumuz büyük motivasyonla hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı. Türk halkının müthiş desteğini alacaklarını dile getiren Tanjeviç, "6 yıllık Türkiye tecrübemde Türk insanının Türk bayrağını çok sevdiğini ve saydığını gördüm. Türk insanının, bayrağına 25 yıl yaşadığım İtalyanlardan daha fazla sahip çıktığını gördüm. Benim de bu bayrağa çok saygım ve sevgim var ve bu bayrağın yükseklerde dalgalanması için elimden geleni yapacağım." değerlendirmesinde bulundu. Hazırlıkların ilk 15 gününü Nihat İziç, Orhun Ene, Aziz Bekir ve Ertuğrul Erdoğan'ın yöneteceğini bildiren Tanjeviç, eski NBA oyuncusu Rolando Blackman'i de teknik heyete kattıklarını belirtti. Uzun süre basketbol oynayamayan Kerem Gönlüm ve Ömer Aşık'ın karakterlerini ve çalışkanlıklarını çok iyi bildiğini vurgulayan Tanjeviç, Mehmet Okur'un sakatlığını 'talihsizlik' olarak yorumladı.


Aday kadro kimseyi şaşırtmadı
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'ımızın 15 kişilik aday kadrosunda şu isimler yer alıyor: Oğuz Savaş, Semih Erden, Ömer Onan, Ömer Aşık (Fenerbahçe Ülker), Ender Aslan, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Sinan Güler (Efes), Engin Atsür, Cevher Özer (BJK Cola Turka), Cenk Akyol (Air Avellino) Fatih Solak (Galatasaray Cafe Crown), Evren Büker (Medical Park Trabzonspor), Hidayet Türkoğlu (Toronto Raptors), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks).
Bogdan Tanjeviç, Aziz Yıldırım'ı reddetmiş
A Milli Basketbol Takımı'mızın ve Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Bogdan Tanjeviç, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'dan gelecek sezon da devam etmesi yönünde teklif aldığını; ancak bunu kabul etmediğini ifade etti. Tanjeviç, "İnanıyorum ki onlar gelecek sezon çok iyi başarılar elde edecekler. Bu potansiyele de sahipler. 2004'te Türkiye'ye geldiğimde 86 jenerasyonundan çok şey bekliyordum. Ama beklediğim patlamayı yapamadı. Bunun sorumluluğunu kendime alıyorum." ifadelerini kullandı.
Dev Adamlar, 10 Temmuz'da toplanıyor
İstanbul'da 10 Temmuz Cumartesi günü toplanacak A Milli Takım'ımızın aday kadrosu, hazırlık döneminde 3 turnuvada boy gösterecek. Hazırlık maçları sonrası Ay-Yıldızlılar, 28 Ağustos Cumartesi günü başlayacak şampiyonaya kadar Ankara'da kamp yapacak. Turnuvada C Grubu'nda yer alan 12 Dev Adam, grup maçlarını Ankara'da oynayacak. Milliler, grupta 28 Ağustos Cumartesi günü Fildişi Sahili, 29 Ağustos Pazar Rusya, 31 Ağustos Salı Yunanistan, 1 Eylül Çarşamba Porto Riko ve 2 Eylül Perşembe günü de Çin Halk Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Zaman