iPad'teki dev güvenlik açığı kullanıcıları madur etti

Operatör kaynaklı güvenlik açığı yüzünden 3G destekli iPad kullanıcılarından 114 bin kişinin e-posta adresi hackerlar tarafından çalındı. Spam maillere dikkat!

iPad'teki dev güvenlik açığı kullanıcıları madur etti
ABD'de bilgisayar korsanları, Apple'ın tablet bilgisayarı iPad'in yaklaşık 114 bin kullanıcısının elektronik posta adreslerini ve kişisel bilgilerini elde etmeyi başardı.

Goatse Security adlı güvenlik firmasının ortaya çıkardığı güvenlik açığı sadece 3G özellikli iPad kullananları etkiledi. Mobil abonelerin cihazlarca tanınmasını ve mobil iletişim kurmalarını sağlayan ICC-ID kullanıcı kodlaır da korsanların eline geçti. Güvenlik firması bu nedenle sorunun ABD'de kontratlı iPad dağıtımı yapan AT&T'nin sistemlerinden kaynaklanabileceğini düşünüyor.

Huffington Post'un haberine göre, korsanların e-posta ve ICC-ID şifrelerini ele geçirdiği ünlüler arasında New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Beyaz Saray Genel Sekreteri Rahm Emanuel, New York Times genel direktörü Janet Robinson gibi isimler, yüzlerce şirket yöneticisi, askeri veya siyasi yetkili bulunuyor.

AT&T şirketi de bir açıklama yayınlayarak, güvenlik sisteminde açık bulunduğunu kabul etti ve kullanıcılardan özür diledi.

Apple şirketi, geçen ay sonunda, piyasaya çıktıktan iki ay sonra 2 milyon iPad sattığını açıklamıştı.

ntvmsnbc