Galatasaray bölünmez - SPOR

Divan Kurulu’nda konuşan Adnan Polat, eleştirilere sert çıktı



Divan Kurulu’nda konuşan Adnan Polat, eleştirilere sert çıktı

Başkan “Yok efendim 3 başkan adayı varmış, yok efendim yönetimden istifa edecekler varmış. Artık susmayacağım! Her ay basın toplantısı yapacağım” dedi. Geçen ay Tüzük Tadil Kongresi’ni iptal ettirenler, Disiplin Kurulu’na verildi

Galatasaray’ın dün yapılan divan kurulu toplantısında sert tartışmalar yaşanırken, Başkan Adnan Polat da eleştirilere sert çıktı. Tevfik Fikret Salonu’nda yapılan toplantıda önce iptal olan tüzük kongresi tartışıldı. Mükerrem Taşçıoğlu, iptali sağlayanların disipline sevki için önerge sundu. Hayri Kozak ve Ayhan Yeğinsu ise buna gerek olmadığını savundu. Yapılan oylamada disipline sevk kararı çıktı. 

SADECE 2 MADDEYİ DEĞİŞTİRDİM

Toplantının sonunda yönetim adına söz alan Başkan Adnan Polat, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Polat şunları söyledi: “Divan Kurulu’muz Galatasaray’ın en önemli kurumu. Tartışmaların yakışır olması lazım. 13 senedir açılamayan tüzük kongresi açıldı. Bu başarıdır. 47 kişiden taleplerle 26 maddenin düzeltilmesi yapıldı. Kongreden önce bana bir grup geldi ve 2 maddeye itiraz ettiler, ben de onları kabul ettim.”

İŞLERİ PROFESYONELLER YAPMALI

“Tüzükte tam 162 madde var. Tartışılan 2 maddeyi tekrar komisyonun önüne koyup, mütabakat sağlayıp 26 Haziran’a uzlaşılmış şekilde çıkacağız. Tüzükle bu kadar uğraşırsak statla ya da projelerimizle ilgilenemeyiz. Artık işleri profesyoneller yapmalı. Kimse küstüm diyemez. Bize bayanlar basketbolda Fener’i hiç yenemediğimiz eleştirisi yapılıyor. Doğru çünkü 3 sene önce 2. ligdeydik, onlarla karşılaşmıyorduk.”

BAŞARISIZLIKLAR BENİ DE ÜZÜYOR

“Medya yöneticilerimizi malzeme yapıyor. Yok 3 başkan adayı varmış, yok küsmüş, yok gidiyormuş. Benim yöneticim Galatasaray terbiyesini bilir. Bu yönetimden 3 başkan adayı çıkmaz. İstese de terbiyesinden telaffuz etmez. Projeleri bitireceğiz. Bundan sonra susmayacağım, konuşacağım. Her ay basın toplantısı yapacağım. Sportif başarısızlık beni de üzüyor. Bu çok küçük bir teday. Önemli olan yapısal başarı. Sportif nasıl olsa gelir.” • ALPER MERT

Yıldırım çalışıyor!

Tüzük tartışmalarının yaşandığı Galatasaray Divan Kurulu toplantısında Türk Telekom Arena Stadı’yla ilgili bilgi veren Işın Çelebi, ilginç açıklamalar yaptı. Divan Başkanı İrafan Aktar’la berabere statla hakkında barkovizyon gösterisi yapan yönetici Çelebi, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı ima ederek, “Bu stat bitmesin diye gece gündüz çalışanlar var. Olmayacak zorluklarla karşımıza çıkıp, stadın bitmemesi için yoğun çaba sarfediyorlar. Bu stadı el birliğiyle bitirmeliyiz. Birbirimize destek olmalıyız. Uzay üssü gibi bir stat inşaa ediliyor. 29 Ekim tarihine de mutlaka yetişecek. Mutlu sona iyice yaklaştık. Seyrantepe Türk Telekom Arena bizim geleceğimiz” dedi.

 

Star Gazete