Türkiye gemilere koruma vermeliydi

CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, "Türkiye, Gazze'ye yardım malzemesi götüren gemilere koruma vermeliydi" dedi.

Türkiye gemilere koruma vermeliydi
 

Ö ; ymen , İsrail ' in Gazze ' ye yardım gö ; tü ; ren gemilere yaptığı saldırılar ile İskenderun ' da yapılan terö ; r saldırısı konusunda , grubu adına yaptığı konuşmada , her iki olayı kınadıklarını ve lanetlediklerini sö ; yledi . Her iki saldırının da aynı saatlerde yapılmasını dikkat ç ; ekici bulduklarını belirten Ö ; ymen , İsrail ' in yaptığı saldırı ile sadece uluslararası hukuku değil , insani ve ahlaki ö ; lç ; ü ; leri de ihlal ettiğini kaydetti .

ABD KINAMADI SADECE Ü ; ZÜ ; LDÜ ;
Ö ; ymen , Hü ; kü ; metin , bu konuda BM Gü ; venlik Konseyinden gü ; ç ; lü ; bir kınama kararı ç ; ıkartmasını beklediklerini ifade etti . NATO ' dan ve diğer uluslararası kuruluşlardan da kınama beklediklerini belirten Onur Ö ; ymen , ABD ' nin saldırıyı kınamadığını , sadece ü ; zü ; ntü ; lerini ilettiğini bildirdi . Ö ; ymen , halkın bu konudaki tepkilerini anladıklarını , ancak haklı iken haksız duruma dü ; şü ; lecek davranışlardan kaç ; ınılması gerektiğini vurguladı .

CHP ' li Ö ; ymen , İsrail ' in Gazze ' ye hem karadan hem de denizden ambargo uyguladığını sö ; yledi . Mısır ' ın da bö ; lgeye kara ambargosu uygulaması nedeniyle Filistinlilerin ç ; ok sıkıntı ç ; ektiğini anlatan Ö ; ymen , İsrail ' in , yardımların sadece ç ; ok kü ; ç ; ü ; k bir bö ; lü ; mü ; nü ; n geç ; mesine izin verdiğini sö ; yledi .

Onur Ö ; ymen , daha ö ; nce bir ç ; ok kez , Filistin ' e yö ; nelik ambargonun delinmesine ç ; alışıldığı gibi , bu kez de deniz yoluyla ambargonun delinmesine ç ; alışıldığını , ancak bunda başarılı olunmadığını kaydetti . Tü ; rkiye ' nin 60 yıldır bö ; lgedeki silahlı ç ; atışmalara karışmama konusunda ö ; zen gö ; sterdiğini ve hiç ; bir Tü ; rk vatandaşının oradaki ç ; atışmalarda ö ; ldü ; rü ; lmediğini ifade eden Ö ; ymen , ' ' Maalesef dü ; n yaşanan olaylar ç ; ok ü ; zü ; ntü ; verici bir tablo yaşatmıştır ' ' dedi .

28 MAYISTAN BERİ UYARIYORLAR

Onur Ö ; ymen , İsrail ' in , 28 Mayıstan itibaren sü ; rekli olarak bu gemilere karşı gü ; ç ; kullanılacağını sö ; ylediğini anlattı .

HÜ ; KÜ ; MET KORUMA VERMELİYDİ
Bu konuda Dışişleri Bakanlığının yaptığı temasları bilemediklerini dile getiren Ö ; ymen , ' ' Tü ; rkiye , bu gemilere dokunulmayacağı izlenimi mi , yoksa bu gemilere askeri mü ; dahale yapılacağı izlenimi mi aldı? Eğer askeri mü ; dahale yapılacağı izlenimi aldıysa , bu seferin yapılması Hü ; kü ; metimizce son derece ö ; nemli bir girişim olarak gö ; rü ; lmü ; şse , o zaman buna koruma vereceksiniz . Somali ' deki tankerlere koruma vereceksiniz , ama iç ; inde 500 ' den fazla insanın bulunduğu gemiler tehlikeli bö ; lgeye giderken , uluslararası sularda koruma vermeyeceksiniz . Bunun mantığı yoktur . Bu konu , Hü ; kü ; met tarafından aydınlığa kavuşturulmalıdır ' ' diye konuştu .

Ö ; ymen , iyi niyetle başlatılmış olsa bile , bu girişimin sonuca ulaşmadığını ve Tü ; rk-İsrail ilişkilerine kalıcı zarar verdiğini sö ; yledi .

ensonhaber